Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Π. ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ: Το Μεσολόγγι εκπέμπει SOS και μας καλεί σε Υπερβάσεις

Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα κατάσταση και δεν μπορούμε “να κλείνουμε τα μάτια μας”. Σκοπός μου να ανοίξει μια δημόσια συζήτηση και να συνεισφέρω θετικά σε αυτή.
Η νέα κατάσταση αφορά κυρίως δυο ζητήματα:
1ο) Την  τωρινή δημοτική αρχή, τα πεπραγμένα και την αξιολόγηση της. Κλείνει 4ετία και το χρονικό διάστημα είναι επαρκέστατο για κρίσεις. Εκτίμηση μου και εκτίμηση πιστεύω της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών, είναι ότι δυστυχώς αποτελεί ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον τόπο μας. Άρχεται μονοπρόσωπα και αντιδημοκρατικά, μέσα στο “σκοτάδι” της πλήρους αδιαφάνειας, με άξονα τις πελατειακές σχέσεις, το φόβο και τον εκβιασμό της δημοτικής εξουσίας. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται. Όχι μόνο για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουμε ανάγκη και δεν προχωρούν με δική της ευθύνη, αλλά κυρίως για το “δηλητήριο” της αναξιοπιστίας και της μη εμπιστοσύνης που εκρέει καθημερινά στο κρίσιμο τρίγωνο των σχέσεων πολιτική διοίκηση – εργαζόμενοι του δήμου – προμηθευτές και εργολάβοι. Συχνό πλέον το φαινόμενο της διαπόμπευσης του δήμου πανελληνίως.
Είναι καθήκον και υποχρέωση μας η συντριβή της και η μη επανάληψη της ίδιας πολιτικής με άλλα πρόσωπα.
2ο) Το νέο εκλογικό νόμο. Ανεξαρτήτως της θετικής ή αρνητικής θέσης του καθενός μας, η πραγματικότητα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών θα σηματοδοτηθεί από την απλή αναλογική. Επομένως, αν επαναληφθεί η “αρρώστια” των πολυδιασπάσεων στο δήμο Μεσολογγίου, ξεχάστε την άσκηση ουσιαστικής διοίκησης για την επόμενη 4ετία. Δεν θα φταίει η απλή αναλογική γι' αυτό, αλλά η κουλτούρα και η “συνήθεια” των συναλλαγών που κυριάρχησε στη διάρκεια της τωρινής δημοτικής θητείας. Ότι ζούμε αυτά τα 4 χρόνια θα επιδεινωθεί. Θα γίνει ο κανόνας, με απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες.
Έχουμε ως τόπος αυτή την πολυτέλεια, ειδικά μετά από αυτή την καταστρεπτική 5ετία;
Όσοι με άξονα το προσωπικό τους ΕΓΩ, παίρνουν την παρέα τους και ετοιμάζονται για τις εκλογές, ποιά απάντηση δίνουν σε αυτό το καθοριστικό ερώτημα;
            Τους ενδιαφέρει ή όχι, αν αυτός ο τόπος κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη κρίσιμη δεκαετία και να παραμείνει δέσμιος της στασιμότητας και της παρακμής;
Εκτός και αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, είναι το προσωπικό μετεκλογικό παζάρι κάτω από το τραπέζι…
Σε ποιά ΥΠΕΡΒΑΣΗ αναφέρομαι;
Σ' εκείνη που μας καλεί η ιστορική παρακαταθήκη αυτού του τόπου.
Καλούμαστε να ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ και ότι συνηθίσαμε να κάνουμε τα τελευταία πολλά χρόνια, όσοι ασχολούμαστε με τα δημοτικά πράγματα. Αν μας ενδιαφέρει πραγματικά ο τόπος μας. Αν η φιλοδοξία μας δεν εξαντλείται απλά στην κατοχή μιας δημοτικής καρέκλας, της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας. Τότε πρέπει να αφήσουμε στην άκρη πικρίες, παρεξηγήσεις και εγωισμούς και να διαμορφώσουμε σύντομα και όχι προεκλογικά, τη νέα μεγάλη, ανοιχτή δημοτική πολιτική σύνθεση των ΕΝΤΙΜΩΝ, η οποία θα είναι ΙΚΑΝΗ να διοικήσει με αποτελεσματικότητα, δημοκρατία και διαφάνεια το δήμο Μεσολογγίου.
Θεωρώ πως αυτή είναι η μοναδική ρεαλιστική πολιτική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη νέα διαμορφωθείσα κατάσταση. Η δημοτική παράταξη στην οποία συμμετέχω και την οποία εκπροσωπώ μαζί με τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην πράξη και στα λόγια αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί. Εγκαίρως έχουμε συλλογικά αποφασίσει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υλοποιηθεί αυτή.
Αυτό βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από “το δικό μας χέρι”. Είναι αναγκαίο να συνευρεθούν “πολλά χέρια” και κυρίως πολλά και “ανοιχτά μυαλά”. Τώρα και όχι στο “παρά πέντε” των εκλογών. Για να μπορέσει η νέα δημοτική συλλογικότητα να αγκαλιαστεί από τους δημότες και να χτίσει μαζί τους την απαραίτητη και ζωογόνα σχέση εμπιστοσύνης της επόμενης 4ετίας. Ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν και θα κριθεί αυστηρά γι' αυτό.
Η στασιμότητα και η παρακμή δεν αξίζει σε αυτό τον τόπο και στους κατοίκους του.

Καρατσόλης Παντελής

Δημοτικός Σύμβουλος

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ