Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

ΠΕΔ.Δ.Ε: «Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την διαγραφή και ρύθμιση χρεών δημοτών»

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας με ανακοίνωσή της ζητά την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την διαγραφή και τη ρύθμιση χρεών όσων δημοτών αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι Δήμοι ήταν και πρέπει να παραμείνουν αρωγοί των τοπικών κοινωνιών στη μακροχρόνια οικονομική και κοινωνική κρίση που γονάτισαν τη πλειοψηφία του λαού μας.
Ως τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιτρέψουμε για μικρο-οφειλές στους δήμους, από νοικοκυριά που δεν... μπορούν να πληρώσουν αποδεδειγμένα, να γίνουν κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία τους ή στην όποια ελάχιστη περιουσία τους διαθέτουν.
Οι οφειλές προς του Δήμους αφορούν συνήθως σε ανταποδοτικά τέλη, τέλη νεκροταφείου, οφειλές νερού, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος, τέλη διαφήμισης, χρέη από ενοίκια δημοτικών κτιρίων και υποδομών, κλήσεις από την στάθμευση αυτοκινήτων, ΤΑΠ κ.λ.π.
Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τα νοικοκυριά από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική της κατάσταση και να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν αιτιολογημένα:
1. για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν, δηλ. πλήρη διαγραφή σε μακροχρόνια άνεργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ.
2. ταυτόχρονα να μπορούν να κάνουν ρυθμίσεις δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών με βάση την οικονομική κατάσταση των οφειλετών.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει τώρα και έχει ήδη καθυστερήσει να επεκτείνει και μετά το 2018 τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας – να διαχωρίσει τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.
Τέλος δεν μπορεί να παρέχεται προστασία σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα δάνειά τους, τα χρέη τους και δεν το κάνουν σε βάρος εκείνων που έχουν πραγματική αδυναμία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ