Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Καταγγελία ΟΑΣ Αιτωλ/νιας για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την απόφαση του υφυπουργού κοινωνικής ασφάλισης για την αναγκαστική είσπραξη των...
οφειλών μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση, αφού πρώτα επέβαλε τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, τώρα ετοιμάζει, μέσω του διαβόητου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των αγροτικών χρεών προς τον ΟΓΑ. Μάλιστα, για να μην της ξεφύγει κανείς από όσους έχουν χρέη, έσπευσε, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, να στείλει στο ΚΕΑΟ προς είσπραξη και τις οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα πάνω από 360.000 μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΓΑ να βρίσκονται στις δαγκάνες του. Και παρά τη "διαβεβαίωση" της κυβέρνησης ότι η διαβίβαση των οφειλών κάτω από 5.000 ευρώ στο ΚΕΑΟ δεν συνδέεται με τη διαδικασία των κατασχέσεων, είναι σίγουρο ότι αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για εκβιασμούς και απειλές κατασχέσεων, αλλά και άλλων αναγκαστικών μέτρων που μπορεί να σκαρφιστούν οι κυβερνώντες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του υφυπουργού κοινωνικής ασφάλισης για τα χρέη στον ΟΓΑ
·        Άμεση απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών στα Ταμεία κάτων των 5.000 ευρώ.
·        Καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
·        Ετήσιο ακατάσχετο όριο 15.000ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια των αγροτοκτηνοτρόφων για να μπορούν να ζήσουν οι οικογένειές τους και να συνεχίζουν την αγροτοκτηνοτροφική απασχόληση.
·        Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλισιτικές εισφορές των αγροτών.
·        Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Συντάξεις αξιοπρέπειας. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Καταγγέλουμε επίσης την λασπολογία της κυβέρνησης σε βάρος του δίκαιου αγώνα επιβίωσης των αγροτών.
Να μην περάσει η συκοφαντική επίθεση του Αγώνα μας!
Από την πρώτη κιόλας μέρα της κλιμάκωσης των αγροτικών μας κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση με τους υπουργούς της ξεκίνησε τις συκοφαντίες ενάντια στον αγώνα μας. Με προκλητικό τρόπο επανέλαβαν τα ψέματα που λένε όλο αυτό το διάστημα για τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως ότι δεν έχουμε υποστεί τα πλήγματα του μνημονίου όπως οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ότι η κυβέρνηση δίνει λύσεις στα προβλήματα και ότι ικανοποίησε πολλά αιτήματα μας. Ακόμη επικαλούνται ότι «τσεπώσαμε» 3,7δις από επιδοτήσεις – ενισχύσεις και αποζημιώσεις και ότι άδικα φωνάζουμε κατά του Φορολογικού – Ασφαλιστικού, αφού όπως λένε, πληρώνουμε λιγότερους φόρους σε σχέση με πέρσι, ενώ οι αυξημένες εισφορές του ΟΓΑ θα μας εξασφαλίσουν καλύτερες συντάξεις. Τα ψέματα τους δεν έχουν όριο. Να μην περάσει η συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα μας. Να πέσει στο κενο η προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης, το στήσιμο νέων δυναμικών αγοτικών μπλόκων. Να φτάσουμε σε κάθε συνάδελφο αγρότη – κτηνοτρόφο, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο που τσακίζεται σήμερα από αυτά τα μέτρα, να τον καλέσουμε στον αγώνα μας. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ