Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΑΕΚ: Γιατί καταθέσαμε πρόταση μομφής κατά του Πρόεδρου του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Α.Ε.Κ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΤΓΗΤΩΝ
«ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο4η
(εποχής 3ου μνημονίου)
Γιατί καταθέσαμε πρόταση μομφής κατά του Πρόεδρου
του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας
Όλα τα όπλα του επιστρατεύει το υπουργείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Είμαστε μόλις στην αρχή μιας σφοδρής επίθεσης που όπως φαίνεται θα...
επιχειρήσει να πραγματοποιήσει εντός χρονοδιαγραμμάτων έκθεσης ΟΟΣΑ, μνημονιακών δεσμεύσεων και αξιολογήσεων. Και εμείς (Β’ ΕΛΜΕ) σε ρόλο παρατηρητή και αφηγητή νεοφιλελεύθερων αντιεκπαιδευτικών πρακτικών και αλλαγών.
Η ΑΕΚ διεκδίκησε (πολιτικά) τη θέση του Προέδρου, καταθέτοντας μαζί με την υποψηφιότητα από την πρώτη συνεδρίαση ολοκληρωμένο Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης. Κάτι που καμιά παράταξη δεν έκανε ακόμα. Κρύφτηκαν πίσω από την λευκή ψήφο τους και την αποχή από την ψηφοφορία συγκρότησης του Προεδρείου της Β’ ΕΛΜΕ.
Ένα μήνα μετά από την εκλογή του νέου Δ.Σ., ψάχνοντας το πρόσωπο για τη θέση του ταμία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε εσωτερικές δυσλειτουργίες, εμμονές, τον νέο «ήθος» συνδικαλισμού και την κομματική αφασία. Όλα αυτά αποτελούν τροχοπέδη στην λειτουργία της ΕΛΜΕ ως πρωτοβάθμιο σωματείο των καθηγητών της δημόσιας εκπαίδευσης που βάλλεται πανταχόθεν.
Η αβάσταχτη «ελαφρότητα» ως η νέα πολιτικοσυνδικαλιστική «ορθότητα» βυθίζει ακόμα περισσότερο την ελπίδα των συναδέλφων, που προσβλέπουν από την εκλογή μας ως νέο Δ.Σ. για την «αναγέννηση» της ΕΛΜΕ και ανάδειξή της ως το νέο συλλογικό υπόδειγμα των σύγχρονων αναγκών των καθηγητών/καθηγητριών της εποχής, μπροστά στα όσα αρνητικά μέτρα για τον κλάδο και το δημόσιο σχολείο, που έρχονται.
Με αφορμή τα όσα πρωτόγνωρα βιώνουμε στο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ αλλά και για την τελευταία ανακοίνωση της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», όπου υπογράφει και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και κυκλοφόρησε στα σχολεία (Πέμπτη 12-1-2017) και στα φιλικά τους ηλεκτρονικά μέσα, το «ποτήρι» ξεχείλισε.  
Η προσβολή και η προσπάθεια αποξήλωσης των ιερών και οσίων του κλάδου για εμάς δεν γίνονται αποδεκτά και για το λόγο αυτό καταθέσαμε άμεσα ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ κατά του Προέδρου στο Δ.Σ. της Τρίτης 17-1-2017 (ώρα 7.00μμ). Οι αντιλήψεις που ακούγονταν όλο το προηγούμενο διάστημα στην ΕΛΜΕ για την καλή αξιολόγηση, όποιος δεν έχει ωράριο ας απολυθεί και ότι οι διορισμοί καθηγητών θα πρέπει να συνδέονται με τις γεννήσεις και άλλα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα, με την παρουσία μας στο Δ.Σ. όλα αυτά να ξέρουν όλοι αυτοί οι νεόκοποι στο συνδικαλισμό ότι θα αντιμετωπίζονται ανάλογα.        
Ζητήσαμε από το Δ.Σ. να συζητηθεί η ανακοίνωση της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ προ ημερήσιας διάταξης. Μετά από προσπάθεια όλων των μελών να καταλάβει ο Πρόεδρος ότι το κάθε μέλος του Δ.Σ έχει δικαίωμα να θέτει προ Η.Δ. θέματα και με την σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων το θέμα συζητήθηκε.
Συγκεκριμένα - το σκεπτικό της πρότασής μας:
1.     Από την εκλογή του νέου Προέδρου (με τις 2 ψήφους της παράταξής του) άρχισαν τα προβλήματα, όπως ότι δεν μπορεί να αφήσει το σχολειό για την ΕΛΜΕ και ότι δεν μπορεί να γίνεται Δ.Σ. το απόγευμα, όπως γίνονται όλα τα χρόνια τώρα, αλλά στις 4.00μμ πριν πάει σχολείο ο ίδιος (εσπερινό ΕΠΑΛ), εγκλωβίζοντας τους υπόλοιπους του Δ.Σ. και οδηγώντας την ΕΛΜΕ σε οριστικό κλείσιμο!!!
2.    Όπως είπαν οι συνάδελφοι της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και γράφουν με περιπαικτικό τρόπο στην επιεικώς απαράδεκτη ανακοίνωσή τους, ότι δηλαδή δεν επιθυμούν τη διευκόλυνση του προγράμματος και την σχετική μείωση του ωραρίου του Προέδρου καθώς και την απαλλαγή της μία ημέρας και μάλιστα με το ευρηματικό επιχείρημα ότι δεν χρειάζονται διότι έχει το πρωί ελεύθερο!! Δηλαδή ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας που θα έχουν την άδεια διευκόλυνσης για τις ανάγκες της ΕΛΜΕ δεν νοιάζονται για τους μαθητές του σχολείου τους; Δηλαδή ο συνδικαλισμός αρχίζει και τελειώνει μόνο κατά τη μεσημεριανή συνεδρίαση για την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;  Τον υπόλοιπο χρόνο η ΕΛΜΕ θα είναι κλειστή; Μάλλον σε λάθος χώρο βρέθηκαν οι συνάδελφοι αυτοί ή έτσι αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην ΕΛΜΕ και μάλιστα από θέση ευθύνης.
3.       Ο στόχος τους καθαρός, θέλουν να επιβάλουν έναν άλλο τύπου συνδικαλισμού. Θέλουν τα εργατικά σωματεία εξωραϊστικούς συλλόγους. Προσπαθούν να απαξιώσουν τον ιστορικό ρόλο του εκπαιδευτικού κινήματος κλείνοντας τα μάτια σε ότι έχουμε κατακτήσει έως σήμερα και οι αντιλήψεις αυτές θα εξανεμίσουν ότι έχει απομείνει ακόμη στη δημόσια εκπαίδευση. Δίνουν εξετάσεις φαίνεται στα παπαγαλάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ, τύπου Κεραμέως, Φορτσάκη κ.λ.π. με την ανακοίνωσή τους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο (οι δανειστές εκβιάζουν και απαιτούν) να σαρωθούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο και να περισταλεί η όποια συνδικαλιστική δραστηριότητα της ΕΛΜΕ. Αυτό επιδιώκουν οι συνάδελφοι της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»;
4.     Γράφουν ψέματα για τα όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ. Λοιδορούν τις απόψεις των μελών του Δ.Σ. που αιτιολόγησαν για ποιους λόγους τα Δ.Σ. πρέπει να γίνονται απογευματινές ώρες και όχι το μεσημέρι. Την άποψη των απογευματινών συνεδριάσεων ενίσχυσαν και μέλη της Ε.Ε. που παρευρίσκονταν καθώς και συνάδελφοι που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Τι θέλουν, να μην πατάει κανένας στην ΕΛΜΕ, να συνεχίσουν την διαλυτική πορεία των τελευταίων χρόνων;
5.         Μέμφονται με ειρωνικό τρόπο την άποψή μας για οργάνωση της ΕΛΜΕ σε αγωνιστική κατεύθυνση εκτός των άλλων αντιγράφουμε από την ανακοίνωσή τους;  «……δεν μπορούν να αγωνιστούν και στις 16.00 και στην ουσία δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της ΕΛΜΕ»
6.      Προχώρησαν ακόμη περισσότερο ο Πρόεδρος και ο Οργ. Γραμματέας που υπογράφουν την ανακοίνωση της παράταξής τους σε βάρος των μελών του Δ.Σ, ενώ είναι εκτελεστικά όργανα της διοίκησης του σωματείου, αφήνουν υπονοούμενα για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., δηλαδή τους εκπροσώπους των συναδέλφων λέγοντας: «Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι σε επίμονες ερωτήσεις μας, τι κάνουν τα μέλη του ΔΣ στις 16:00 καθημερινά που να κωλύει αντικειμενικά τη συμμετοχή τους σε συνεδρίαση ΔΣ, δεν πήραμε σαφή απάντηση. Ας τους ρωτήσουν λοιπόν οι συνάδελφοι, ειδικά όσοι τους ψήφισαν, τι κάνουν κάθε μέρα στις 16:00;»
7.       Για τον Πρόεδρο και την παράταξη της συμμετοχής οι ισχυρισμοί για την ώρα συνεδρίασης του Δ.Σ. χαρακτηρίζονται «αστείες», χαρακτηριστικά γράφουν: …..«Σε ερώτηση του προέδρου ποια η δυσκολία μια φορά τον μήνα να συναντιόμαστε απόγευμα, οι απαντήσεις ήταν απλά αστείες…».
8.  Τους ζητήσαμε να μας εξηγήσουν τι εννοούν με όλα αυτά τα υπονοούμενα πριν καταθέσουμε την πρόταση μομφής και να ανακαλέσουν την ανακοίνωσή τους, που θίγει ουσιαστικά τον κλάδο και αρνήθηκαν.
9.     Με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου, χωρίς καμία προσωπική ή παραταξιακή φιλοδοξία, Ζητήσαμε την ενεργοποίηση του άρθρου 19 παρ. 3 του καταστατικού και σε κοινή συνεδρίαση με την Ε.Ε. για την αξιολόγηση του βάσιμου της πρότασής μας.
10.    Θέτουμε την αποδοχή της πρότασης μομφής κατά του Προέδρου στα μέλη του Δ.Σ.
11.    Προτείνουμε στο Δ.Σ της Τρίτης 24-1-2017 και ώρα 7.00 τη γενική ανακατανομή των αξιωμάτων και εκλογή νέου Προέδρου σε προγραμματική βάση με πλαίσιο τις αποφάσεις του 17ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ και των Γεν. Συνελεύσεων Προέδρων των ΕΛΜΕ.
12.    Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας από την συμπεριφορά του Προέδρου και τις αντιλήψεις δεν βοηθούν τη δράση μας, ενώ φαλκιδεύονται τα συμφέροντα του κλάδου. Στο Δ.Σ. οφείλουν να τοποθετηθούν και με την ψήφο τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων διατηρώντας η κάθε παράταξη τις διαφωνίες μεταξύ μας με πολιτικούς όρους και όχι προσωπικής αντιπαράθεσης.
Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να ακούγονται τέτοιες απόψεις μέσα στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Τις καταγγέλλαμε πριν, τώρα τις πολεμάμε.
ΥΓ.:  1. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι στην Η.Δ. της Τρίτης που μας έχει αποσταλεί δεν περιλαμβάνεται ως θέμα η πρόταση μομφής, που υποβάλαμε στη συνεδρίαση στις 17-1-2017 και για το λόγο αυτό διακόπηκε η συνεδρίαση.
2. Την Πέμπτη 19-1-2017 ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. συμμετείχε στην παράσταση των δυο ΕΛΜΕ του νομού στον ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για τα ΕΠΑΛ (χαρακτηρισμός φοίτησης μαθητών), για την οποία δεν έχει βγει ακόμα κάποια ενημερωτική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Αγρίνιο 20-1-2017

Από την ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ