Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ 26Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ 26Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ
Πάτρα 5/1/2017
Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες
Η δολοφονία και ο τραγικός θάνατος του Νίκου Τεμπονέρα, πριν 26 χρόνια, συγκλόνισε το Πανελλήνιο, συγκίνησε ολόκληρη την νεολαία της χώρας μας, έγινε σύμβολο αντίστασης και αγώνα, για την παιδεία, για το Δημόσιο σχολείο, για τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή. Σύμμαχος και συμπρωταγωνιστής, σε μια εξεγερμένη νεολαία εκείνης της εποχής, που είχε όλα...
τα σημάδια μιας συνολικής επίθεσης του συστήματος, για ένα αντιδραστικό πισωγύρισμα, για μια αντεπίθεση υποταγής του λαού, σε όσα από τότε οι δυνάμεις της άρχουσας τάξης, σχεδίαζαν και υλοποιούσαν.
Με την θυσία του Νίκου Τεμπονέρα, προσωρινά ανακόπηκαν αυτά τα σχέδια. Αλλά όχι. Δεν νίκησαν οριστικά! Νίκησαν οι αντίπαλοι τους.
Και στα επόμενα χρόνια, σε μια καταιγιστική αντεπίθεση, μπόρεσαν να εξουδετερώσουν το λαϊκό κίνημα, μπόρεσαν να χρεοκοπήσουν τους στόχους και τις διεκδικήσεις του, μπόρεσαν να το καθυποτάξουν και να επιβάλλουν την σημερινή πορεία ισοπέδωσης, την αφαίρεση δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός αιώνα, την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων και όλων των λαϊκών τάξεων, την υποθήκευση της χώρας και του εθνικού της πλούτου.
Αλλά, και αν νικήθηκαν τα ιδανικά τους, δεν έπαψαν να υπάρχουν. Περισσότερο από ποτέ, έχουμε σήμερα την ανάγκη της ζωογόνας επίδρασης τους. Για την ανασύνταξη των δυνάμεων μας, για την νικηφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Για να αποδειχτεί στην πράξη, ότι κανένας αγώνας δεν έγινε επί ματαίω, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, καμιά θυσία δεν χάνεται από την παρακαταθήκη της ιστορίας. Τοποθετείται ισότιμα, στο πλάι των αμέτρητων λαϊκών θυσιών, που έρχονται από το βάθος της ιστορίας. Των θυσιών της Εθνικής Αντίστασης, των δημοκρατικών αγώνων, του αντιδικτατορικού αγώνα.
Αγαπητοί συμπολίτες
Βρισκόμαστε σήμερα, στο βάθος των μνημονίων της υποδούλωσης της χώρας και του λαού μας. Δεν γνωρίζουμε πότε θα βγούμε από αυτά. Αυτό, που με βεβαιότητα γνωρίζουμε, είναι ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό, την αποφασιστικότητα, την ενότητα της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Ενάντια στο Κυβερνητικό πολιτικό σύστημα, τις ανεκτές από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εκδοχές του, τις χρεοκοπημένες παραφυάδες του. Ενάντια στις συνειδητές και ασυνείδητες αυταπάτες, της εξαπατημένης και προδομένης δημοκρατικής και αριστερής βάσης της κοινωνίας μας.
Σας καλούμε, με αυτό το καθαρό πρόσωπο, να τιμήσουμε την ηρωική μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα. Να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον, νικώντας την απογοήτευση, γνωρίζοντας, ότι χωρίς εμάς, χωρίς τον αγώνα μας, τίποτα καλό δεν θα γίνει για μας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1/2017 ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΟ
Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων - "Ανυπότακτη Πόλη"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ