Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Αγρινίου: Ψηφοφορία για Συμπαραστάτη του Δημότη-εκλέχτηκε ο Κώστας Χειμώνας

Έξι συνολικά αιτήσεις υποβλήθηκαν στον δήμο του Αγρινίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, κλήθηκε, με αυξημένη πλειοψηφία, να αποφασίσει για το εάν θα εγκρίνει την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, που... να θυμίσουμε πως θα έχει θητεία όση και η σημερινή δημοτική αρχή.
Συνολικά έξι πολίτες έχουν καταθέσει αίτηση και τρεις από αυτούς είναι παρόντες στη συνεδρίαση: Η δικηγόρος κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου, ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Στουραϊτης και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αγρινίου κ. Κώστας Χειμώνας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι και εκείνη η υποψηφιότητα που προκρίνεται από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτείτε όμως για την επιλογή αυτή αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή την επιλογή της πλειοψηφίας θα τρέπει να στηρίξουν και παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αφού οι τρεις παρόντες από τους έξι συνολικά ενδιαφερόμενους έκαναν σύντομη παρέμβαση – παρουσίαση της υποψηφιότητας τους, στη συνέχεα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα ψηφίσουν με κάλπη για την ανάδειξη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλης της μειζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός, ανακοίνωσε πως η παράταξή του θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Χειμώνα, οποτε με δεδομένο αυτό και την υποστήριξη της πλειοψηφίας, ο κ. Χειμώνας πρόκειται να εκλεγεί.

Χαρακτηριστικά ο Π. Μοσχολιός αναφέρθηκε στην πορεία (εργασιακή, κοινωνική κλπ) και την εμπειρία που διαθέτει ο κ. Χειμώνας (σ.σ. ηταν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Μοσχολιού το 2010) συμπληρώνοντας πως πληροί τα κριτήρια που τίθενται.

Από την πλευρά του για το ίδιο θέμα ο Δημ. Τραπεζιώτης (Ανατροπή Τώρα) διαμαρτυρήθηκε επειδή το θέμα της εκλογής έρχεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τέσσερις μέρες συγκεκριμένα πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία και χαρακτήρισε «προβληματικό» τον θεσμό που επιχειρεί να συμβιβάσει ασυμβίβαστα πράγματα, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως θα πρέπει να προληφθούν εκείνες οι ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μην καταστεί ο Συμπαραστάτες του Δημότη «ένας ακόμη αντιδήμαρχος».

Η Λαϊκή Συσπείρωση, τάχθηκε κατά του θεσμού με τον κ. Δήμα να επισημαίνει πως δεν γίνεται ο Συμπαραστάτης του Δημότη να υπερασπίζεται αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, ταυτόχρονα τον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία για παράδειγμα.

Στο ίδιο σχεδόν μήκος κύματος και ο κ. Μερμίγκης από το Ανυπότακτο Αγρίνιο που τόνισε πως ο Συμπαραστάτης θα είναι άλλος ένας γραφειοκρατικός θεσμός που δεν θα προσφέρει τίποτε και πως δεν γίνεται ο διορισμένος να ελέγξει αυτούς που τον διόρισαν.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αναφέρθηκε στον θεσμό και τις αρμοδιότητες του και τόνισε πως η πλειοψηφία επιδιώκει στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και στις καλύτερες σχέσεις μεταξύ δήμου και δημοτών και γι’αυτό προχωρά σε αυτήν την διαδικασία που προβλέπει και μια ευρύτερη συναίνεση. Ανακοίνωσε τέλος πως η παράταξη του στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ