Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς φαγητό… Κλειστή για ένα μήνα η λέσχη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου

Τα σοβαρά και αξεπέραστα προβλήματα των φοιτητών συνεχώς διογκώνονται με αποτέλεσμα πολλές φορές ο μέσος πολίτης να σκέφτεται ότι οι πολιτικές της Ε.Ε συνεχώς κερδίζουν έδαφος και η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης έμμεσα βρίσκεται παρούσα.  Πλέον, η φοίτηση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ενός νέου ανθρώπου, σε μια διαφορετική πόλη απ αυτή της γέννησης του και της μόνιμης...
κατοικίας του, είναι σχεδόν απαγορευτική και συχνά μετατρέπεται σε εντελώς αδύνατη, αφού και όποιες παροχές υπάρχουν εκ μέρους του κράτους στην πραγματικότητα φαντάζουν μέχρι και κωμικοτραγικές.
Οι φοιτητές του Αγρινίου, που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών εδώ και τρία χρόνια, τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη σίτιση τους. Παρ όλο που γνώριζαν οι πάντες ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο, για την σίτιση των φοιτητών, θα έληγε τον Δεκέμβριο του 2014, το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν η σύμβαση με τον ανάδοχο να πάρει παράταση μόλις για ένα μήνα, μεταφέροντας έτσι το πρόβλημα στο μέλλον. Με γνώμονα την επίλυση του προβλήματος της σίτισης, το Φθινόπωρο εξετάστηκαν οι χώροι του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο ώστε να ενταχθεί στο «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης», κάτι που ποτέ δεν έγινε, γιατί παρ ότι εκδόθηκε ο διαγωνισμός, την ίδια στιγμή απορρίφθηκε. Ο πιθανότερος λόγος της απόρριψης του διαγωνισμού είναι ότι δεν βρέθηκε ιδιόκτητος χώρος για την μετατροπή του σε λέσχη, χωρίς φυσικά να αποκτήσουν ποτέ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, σαφή εικόνα.
Από την 01 Ιανουαρίου έως και τις 02 Φεβρουαρίου οι φοιτητές έμειναν χωρίς φαγητό, ενώ η λέσχη άνοιξε με την παράταση που εξασφαλίστηκε για ένα μήνα, χωρίς ουσιαστικά να σκεφτεί κανείς  την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο ανάδοχος και χωρίς παράλληλα να υπάρχει ορατή η μόνιμη λύση, με το πιθανότερο τον ερχόμενο μήνα να κλείσει πάλι μέχρι να επαναλειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα και να ξανακλείσει.
Οι φοιτητές, μέσα στο κλίμα αυτό επιδίωξαν και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ Γιώργο Παπαναστασίου στην αρχή της εβδομάδας που τελείωσε  , στην οποία ο κ Παπαναστασίου επισήμανε ότι δεν υπάρχουν στην ιδιοκτησία του δήμου, χώροι ούτως ώστε να διατεθεί κάποιος για φοιτητική λέσχη, αλλά παράλληλα δήλωσε την πρόθεσή του ότι θέλει να παραμείνουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο. Αυτό  όπως τόνισε δεν είναι μόνο δική του πρόθεση, αλλά και όλων των πολιτών. Με γνώμονα αυτό, ο κ Παπαναστασίου δεσμεύτηκε στους φοιτητές ότι θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Δευτέρα συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών με σκοπό να συμβάλει ενεργά στην επίλυση προβλημάτων που απασχολεί τους φοιτητές.
Τις πληροφορίες αυτές τις επαληθεύσαμε και από τους φοιτητές Γιάννη Παπαδόπουλο –Σένη, Λάμπρο Γίτσα (Πρόεδρο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων), Φανή Παπαδημητρίου (μέλος του Δ.Σ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων) Ιάσωνα Τσούνια (Πρόεδρο του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών)  Μάρκο Διονυσάτο (Πρόεδρο του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) Λεωνίδα Κλάδο (Αντιπρόεδρο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Αγροτικών Πόρων) Σοφία Μουστάκη (Γραμματέας ΔΕΑΠΤ) και Γιώργο Ζάχο (Φοιτητή του τμήματος ΔΕΑΠΤ).
Με την σειρά μας όμως, αναρωτιόμαστε:  Χωρίς υλικοτεχνικές υποδομές και χωρίς την ενεργή συμπαράσταση των απλών πολιτών του Αγρινίου, των φορέων της πόλης, των διοικούντων σε πολιτικό επίπεδο και κυρίως των διοικούντων του Πανεπιστημίου Πατρών τα τμήματα θα φύγουν από την πόλη γρηγορότερα από ότι επιδιώκουν κάποιοι που φροντίζουν επιμελώς η κατάσταση στα τμήματα του Αγρινίου να παραμένει σε βαλτώδη κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια, παρ ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας έχασε την αυτονομία του δίνοντας παράλληλα προίκα πολύ μεγαλύτερη του  ενός εκατομμυρίου ευρώ, δεν στάθηκε εφικτή η εξεύρεση των απαραίτητων κωδικών για την χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των τμημάτων του Αγρινίου, αλλά και ο περιορισμός της  οικονομικής φθοράς των φοιτητών και των οικογενειών τους.
Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΔΑ: «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ