Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Το σχέδιο για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, που θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή.
Σύμφωνα με τα «Νέα» το νέο νομοσχέδιο διευρύνει τις προϋποθέσεις για την ένταξη των δανειοληπτών στις υπό προώθηση ρυθμίσεις και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αναβαθμίζει τα κριτήρια ασφάλειας απέναντι στους κακοπληρωτές.
Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης βάζουν ασπίδα για την πρώτη...
κατοικία των δανειοληπτών η αντικειμενική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.
Παράλληλα όμως τίθενται μια σειρά συνδυαστικών κριτηρίων (εισοδηματικά και περιουσιακά), που δεν επιτρέπουν σε δανειολήπτες που έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών τους να εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.
Προβλέπεται εισοδηματική κλίμακα για την καταβολή ποσοστού της μηνιαίας δόσης του στεγαστικού δανείου, ενώ για τους απόρους και τους ανέργους υπάρχει πρόβλεψη για μη καταβολή των δόσεων για όσο διάστημα υπάρχει διαπιστωμένη αδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ