Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΥΠΟΙΚ: Ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί για τις έρευνες του ΣΔΟΕ σε σπίτια...

Η Oλομέλεια του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί -λόγω της σπουδαιότητας του θέματος- για τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού...
Συμβουλίου του Κράτους.
«Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου» ανέφερε νωρίτερα με νόημα το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας την απόφαση του ΝΣΚ. Σε ανακοίνωσή του, το συγκυβερνών κόμμα αναφέρει μεν ότι επιφυλάσσεται να μελετήσει και να αξιολογήσει το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης, επισημαίνει ωστόσο, ότι «είναι προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας». 

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ: 
«Αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί.» 
«Κεραυνό» χαρακτηρίζει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Το ΒΕΘ υποστηρίζει ότι οι γνωμοδοτήσεις αυτές «μόνο περαιτέρω αγωνία προκαλούν σε φορολογούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν λύνουν το πρόβλημα της μαύρης τρύπας των φορολογικών εσόδων».

Πηγή: skai.gr / PNW

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ