Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Στρατούλης: Ούτε να το σκεφτεί η κυβέρνηση για τον ΟΑΕΔ

Ο βουλευτής και υπεύθυνος Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση, για το θέμα του ΟΑΕΔ:
“Καλούμε τον υπουργό Εργασίας να απαντήσει άμεσα εάν η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν τον ξαφνικό «θάνατο», δηλαδή την κατάτμηση, τη διάλυση, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ.
Η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της... επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους, για να στηριχθεί η καταρρέουσα λόγω των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών οικονομική βάση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Επίσης, η μεταφορά και η διαχείριση της κοινοτικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων που στηρίζουν τις λεγόμενες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε ιδιώτες εξυπηρετούν με προκλητικό τρόπο ιδιοτελείς στόχους μεγάλων κερδοσκοπικών οικονομικών συμφερόντων και θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση την ήδη πρωτοφανώς υψηλή ανεργία.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα έχουμε ένα νέο θανάσιμο κυβερνητικό χτύπημα στο ήδη συνταγματικά «κουρελιασμένο» κατοχυρωμένο δικαίωμα της εργασίας, που πλέον θα μετατραπεί σε εμπόρευμα προς όφελος της ιδιωτικής κερδοσκοπίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση, «ούτε να το σκέφτεται» να προχωρήσει σε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της, έχει εκτινάξει την ανεργία σε ουράνια ύψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αναγκαία την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, με στόχο να μετατραπεί σε έναν πραγματικά δημόσιο, ενιαίο, παραγωγικό, αποτελεσματικό και τριμερώς χρηματοδοτούμενο (όχι μόνο από εργαζόμενους και εργοδότες αλλά και από το κράτος) σύγχρονο οργανισμό. Ένας τέτοιος δημόσιος φορέας, σε συνεργασία με αναβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς της μεγαλοεργοδοτικής αυθαιρεσίας, μπορεί να λειτουργήσει ως το βασικό εργαλείο για τον επανασχεδιασμό και την προώθηση πολιτικών αντιμετώπισης της ανεργίας με στήριξη και αύξηση της πλήρους και σταθερής εργασίας, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα αντικαταστήσει τα καταστροφικά και ανθρωποκτόνα μνημόνια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ