==► ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ: "Πολλαπλά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή – Αποκαλυπτική η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών"  ==► ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ   ==► Κριτική και προτάσεις του Δημήτρη Τραπεζιώτη, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας  ==► Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το Πολυτεχνείο  ==► ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ  ==► ΓΕΑ: Κυριακή 24 Νοεμβρίου το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»  ==► Υπεγράφη η πρόσκληση για το καινούργιο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους, 410 εκατ. ευρώ  ==► Μίλτος Ζαμπάρας Με Πείσμα και Όραμα: Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να κερδίσει μάχες  ==► Η ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ - Σχετικά με τη σύσταση “Ενεργειακών Κοινοτήτων"  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ντροπή να μιλάτε για ανάπτυξη όταν η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν (βίντεο)  ==► “Όχι” σε μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει το Μαξίμου   ==► Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση η ελληνική κτηνοτροφία - Απαιτείται εθνικό σχέδιο διάσωσης της και όχι «κούφια λόγια»  ==► ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: "Εμμονή στο λάθος" - Άρθρο στα “Νέα Σαββατοκύριακο”  ==► Δημιουργία, στην πόλη των Αγρινιωτών   ==► ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  ==► Η πολιτική ορθότητα εναντίον Πολάκη, η ανδροφοβία/μισανδρισμός της ελληνικής κοινωνίας και τα εκατομμύρια της Λινού  ==► Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ  ==► 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ  ==► Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ-νίας  ==► Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ - ΑΔΜΗΕ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ  ==►   ==► Γιατί η Αριστερά δείχνει να μην έχει τόση απήχηση στην κοινωνία;  ==► Με πολλές ειδήσεις η παρουσία Λιβάνιου στην ΚΕΔΕ - Έρχονται αλλαγές σε ΟΤΑ & Περιφέρειες  ==► ΚΚΕ: Ανείπωτη θλίψη, συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Ζαραϊδώνη    By The best widgets

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ –ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ-ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Τα εξευγενισμένα ελαιόλαδα που πωλούνται κυρίως στα σούπερ μάρκετ είναι κατάλληλα μόνο για παρασκευή σαπουνιού και είναι εντελώς ακατάλληλα για κατανάλωση από ανθρώπους.
Όλα τα σκάρτα ελαιόλαδα συγκεντρώνονται από τις ελαιουργίες και επεξεργάζονται.
Η επεξεργασία που γίνεται είναι η εξής:
-Φιλτράρισμα για να καθαριστούν τα ξένα σώματα.
-Επεξεργασία με καυστική σόδα !!! για τελικό καθαρισμό.
-Αποχρωματισμός με γη διατόμων ή ενεργό άνθρακα για να ξεμαυρίσουν !!!
-Θέρμανση σε θερμοκρασία 180 βαθμών Κελσίου !!! απουσία αέρα για να φύγει η άσχημη μυρωδιά.
-Στη συνέχεια χρωματίζονται με πράσινο χρώμα και εμφιαλώνονται για να πουληθούν προς κατανάλωση από ανθρώπους.
Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις καταλαβαίνει ότι αυτό το ελαιόλαδο που καλείται ‘εξευγενισμένο’ ελαιόλαδο είναι μια νεκρή τροφή ακατάλληλη για ανθρώπους. Η μόνη χρήση του είναι προς παρασκευή σαπουνιού.
Όταν βλέπουμε σε κάποιο σούπερ μάρκετ ελαιόλαδο που αναφέρει ότι αποτελείται από εξευγενισμένα και παρθένα ελαιόλαδα το αφήνουμε στο ράφι.
Αγοράζουμε μόνο παρθένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τα σούπερ μάρκετ, ελαιοπαραγωγούς που τους γνωρίζουμε προσωπικά για να μη φάμε νοθευμένο ελαιόλαδο, ή απευθείας από ελαιοτριβείο τη περίοδο της ελαιοπαραγωγής.

ΣΑΠΟΥΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Σας παραθέτω τη συνταγή παρασκευής σαπουνιού από ελαιόλαδο δια της ψυχράς οδού που είχατε αναρτήσει παλιότερα.
Υλικά :
Να θυμόμαστε την αναλογία 1,3,6.
1 κιλό καυστική σόδα.Την αγοράζουμε από μαγαζί με χημικά είδη και στοιχίζει γύρω στο 1.5 ευρώ το κιλό. ΠΡΟΣΟΧΗ:Δεν χρησιμοποιούμε καυστική ποτάσσα.
3 κιλά νερό βρύσης.
6 κιλά ελαιόλαδο (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα ή πολυκαιρισμένο ελαιόλαδο αφού τα περάσουμε από ένα τουλουπάνι ώστε να καθαρίσουμε τα στερεά κατάλοιπα που υπάρχουν.
Δύο πλαστικές λεκάνες ή δοχεία από χρώματα χωρητικότητας 5 και 15 λίτρων.
Μια ξύλινη ή ανοξείδωτη κουτάλα.
Πλαστικά γάντια.
Ένα ξύλινο πλαίσιο διαστάσεων 50x40x20 εκατοστά (θα χρησιμοποιηθεί για καλούπι)
Ένα μεγάλο μαχαίρι για να κόψουμε το σαπούνι.
Mία παλιά εφημερίδα.

Παρασκευή:
Η όλη διαδικασία γίνεται σε ανοικτό χώρο π.χ. σε μία ταράτσα.
Στρώνουμε μερικά φύλλα από την εφημερίδα και πάνω στην εφημερίδα τοποθετούμε το ξύλινο πλαίσιο.
Παίρνουμε το μικρό δοχείο των πέντε λίτρων και ρίχνουμε τα τρία κιλά νερό.
Στη συνέχεια διαλύουμε στο νερό ένα κιλό καυστική σόδα με την κουτάλα και με αυτό τον τρόπο ετοιμάζουμε το διάλυμά μας. Το δοχείο θερμαίνεται μόνο του.. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη καυστική σόδα να μην μπει στο μάτι μας και να φοράμε τα πλαστικά γάντια γιατί διαφορετικά θα κάψουμε τα χέρια μας αν έρθει σε επαφή με το δέρμα.
Στο άλλο δοχείο των 15 λίτρων ζυγίζουμε έξι κιλά ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το διάλυμα νερού σόδας στο δοχείο με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε γρήγορα με την κουτάλα. Αρχίζει ο σχηματισμός σαπουνιού και στη συνέχεια πήζει το ελαιόλαδο. Αναλόγως τα ελαιόλαδα που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να περιμένουμε μερικές ώρες πριν αρχίσει να πήζει το σαπούνι.
Μετά ρίχνουμε στο καλούπι το σαπούνι.
Μετά από πέντε ώρες περίπου κόβουμε με το μαχαίρι το σαπούνι για πρώτη φορά και την επομένη μέρα αφαιρούμε το καλούπι και κόβουμε με το μαχαίρι τις πλάκες του σαπουνιού.
Παρατηρήσεις:
Το σαπούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, αλλά καλό θα ήταν να το αφήναμε σε ανοιχτό χώρο ένα με δύο μήνες για να ωριμάσει.
Από το ξύλινο πλαίσιο θα δούμε να φεύγουν κάποια απόνερα. (Είναι απολύτως φυσιολογικό).
Με αυτή τη συνταγή παράγονται περίπου οχτώ κιλά σαπούνι.
Αυτό το σαπούνι είναι ιδανικό για να καθαρίζει τους λεκέδες από τα ρούχα και να πλενόμαστε καθημερινά.
Σε περίπτωση που το δέρμα έχει συγκάματα είναι ιδανικό. Αντιθέτως αν πλυθούμε με τα συνηθισμένα μοσχοσάπουνα του εμπορίου η περιοχή που έχει συγκαεί τσούζει περισσότερο.
Μετά από προσωπικές δοκιμές θέλω να προσθέσω ότι το σαπούνι της ψυχράς οδού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλυντήριο ρούχων ως εξής:
Το τρίβουμε σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε νερό με αναλογία 1 κιλό σαπούνι σε 4 κιλά νερό. Το αφήνουμε μερικές μέρες και βλέπουμε ότι γίνεται ένας ζελές. Βάζουμε στο πλυντήριο ρούχων μέσα στο κάδο του πλυντηρίου δύο τρεις κουταλιές της σούπας ζελέ σαπουνιού και πλένουμε τα ρούχα μας. Τα ρούχα μοσχομυρίζουν.
Με αυτό τον τρόπο δεν μένουν υπολλείματα σαπουνιού στα ρούχα. Αν τρίβαμε το σαπούνι και το βάζαμε στο πλυντήριο, θα έμεναν κομματάκια αδιάλυτου σαπουνιού στα ρούχα. Αυτό το σαπούνι είναι ιδανικό για πλύσιμο μωρουδιακών ρούχων.

ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ
Ένας φίλος χημικός μου πρότεινε σε κάθε πλύση στο πλυντήριο ρούχων να προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα για αποσκληρυντικό. Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε αποσκληρυντικό πλυντηρίου. Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ καλό και φτηνό αποσκληρυντικό.
Την αγοράζουμε από την οδό Γερανίου 13 στην Αθήνα κοντά στην Ομόνοια, στο Πειραιά στην οδό Γούναρη στα χημικά Καλογερόπουλος ή γενικά από μαγαζιά που πουλάνε χημικά είδη. Ενδεικτικά ένα σακί των 25 κιλών στοιχίζει περίπου 15-20 ευρώ.

Φροντίζουμε για την αυτάρκειά μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ