Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛ-ΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Οι πρόσφατοι τραυματισμοί των τριών πυροσβεστών, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και στο Δενδροχώρι Καστοριάς, αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά το μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, που αντιμετωπίζει το προσωπικό της... Πυροσβεστικής, στην αντιμετώπιση των συμβάντων.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί ουσιαστικά για την προστασία του προσωπικού και για την αναγκαιότητα έγκρισης του Π.Δ. για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα πάντα με τις ίδιες στερεότυπες και γενικόλογες απαντήσεις στις ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, ενώ ήδη έχουν μεσολαβήσει έντεκα χρόνια από τη ψήφιση του Ν. 3144/2003 περί Υγιεινής και Ασφάλειας.
Το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας, παρά τα επανειλημμένα κρούσματα παρόμοιων τραυματισμών, είναι να υποχρεώνονται πυροσβέστες να επιχειρούν κατ’ επανάληψη κατασβέσεις μέσα σε πεδία βολής και σε περιοχές, όπου γίνονται ρίψεις νερού από ιπτάμενα μέσα. 
Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων του προσωπικού της Πυροσβεστικής, για άμεση ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα - Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, για το προσωπικό του επιχειρησιακού τομέα πυρόσβεσης, καθώς και να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση του Π.Δ για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

ΑΘΗΝΑ 30/8/2014                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ