Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Εγγυημένο εισόδημα: Ποιοι θα παίρνουν επίδομα 400 ευρώ το μήνα!

Ξεκινά η εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» πιλοτικά σε 13 δήμους το φθινόπωρο. Η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη και καθορίζει τους δικαιούχους, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού, αλλά και τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα.
Το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι σε άμεση συνάρτηση με...
την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.


Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο και δεν θα υπολογίζεται μόνο με βάση περσινές φορολογικές δηλώσεις.



Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.



Στην απόφαση καθορίζονται τα ποσά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τα οποία χαρακτηριστικά προβλέπεται πως «είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση».

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα - εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση)



Έθνος της Κυριακής/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ