Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Διευθύντρια νηπιαγωγείου με μισθό 250 ευρώ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας καταγγέλλει πως εκατοντάδες πτυχιούχοι νηπιαγωγοί αμείβονται με 320 ευρώ, την ώρα που ο νόμος ορίζει πως θα πρέπει να λαμβάνουν τον μισθό των...
ομοιόβαθμών τους δημοσίων εκπαιδευτικών.
Σε ένα εργασιακό μεσαίωνα φαίνεται πως βρίσκονται οι πτυχιούχοι νηπιαγωγοί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας η οποία υποστηρίζει πως εκατοντάδες εργαζόμενοι αμείβονται με 320 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος η απουσία του κράτους έχουν αφήσει τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών νηπιαγωγείων να φτιάξουν ένα ιδιότυπο καρτέλ με παρόμοιες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Την ίδια ώρα, ο νόμος 682/77 «Περί Ιδιωτικών Σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων» ορίζει ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αμείβονται τουλάχιστον με τον μισθό των ομοιόβαθμών τους δημοσίων εκπαιδευτικών.

Εκπαιδευτικός για όλες τις δουλειές

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει αλλαγές αναλυτικών προγραμμάτων στη λογική του… υπαλλήλου γενικών καθηκόντων, ώστε να κρυφτούν τα κενά στα σχολεία, με μαζικές μετακινήσεις-καταργήσεις ειδικοτήτων και μισθούς πείνας, είναι το μέτρο που θα «διευκολύνει τα πράγματα».


Τέλος, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τις σπουδές και τις προοπτικές απασχόλησης των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα, καθώς αρκετοί νέοι εισάγονται σε σχολή που δεν τους ενδιαφέρει, δαπανούν περισσότερα από 30.000 ευρώ για φοίτηση εκτός κατοικίας και στο τέλος δεν κάνουν τις σπουδές τους επάγγελμα.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στις σελίδες 34 – 35 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ