Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ -ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των πολιτών και των εργαζομένων  της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου και την παραίτηση του Διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας....
Αγρινίου.
        Βιώνουμε ίσως την πιο άγρια μορφή καπιταλισμού της νεώτερης ιστορίας της ανθρωπότητας .Η μορφή που πήρε στην Ελλάδα η κρίση χρέους έγινε μοχλός κατεδάφισης όλων  των κοινωνικών κατακτήσεων.
     Στο χώρο της Υγείας και πιο συγκεκριμένα στον νομό Αιτ/νίας οι επιπτώσεις της κρίσης είναι δραματικές. Η συγκυβέρνηση υπηρετώντας μνημονιακές επιταγές εφάρμοσε την υποχρηματοδότηση και την συρρίκνωση των δομών της Υγείας. Η διασύνδεση των Νοσοκομείων Αγρινίου -Μεσολογγίου η κατάργηση του Ι.Κ.Α. η χρεοκοπία του Ε.Ο.Π.Υ. και επαναλειτουργία του σαν Π.Ε.Δ.Υ. , η υποστελέχωση των κέντρων υγείας του Νομού είναι τα ορατά σημάδια του σχεδίου το οποίο εφαρμόζεται.
     Σαν αποτέλεσμα αυτού βλέπουμε βασικές κλινικές και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων να μην μπορούν στοιχειωδώς να λειτουργήσουν με τους γιατρούς να δέχονται εντολές να καλύψουν εφημερίες που αδυνατούν να εκτελέσουν.
     Εφημερίες και υπερωρίες που δεν πληρώνονται, τρίμηνες αποσπάσεις προσωπικού, η παντελής έλλειψη αναπλήρωσης  κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε συνδυασμό με την μείωση των μισθών έχουν οδηγήσει το προσωπικό στον χώρο της Υγείας σε οριακές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
     Αυτή την ζοφερή πραγματικότητα υπηρετούν οι εργαζόμενοι αλλά πάνω από όλα την βιώνουν καθημερινά οι πολίτες αυτού του τόπου.
     Αλήθεια , πιστεύει κανείς ότι με τέτοιες ελλείψεις σε βασικές κλινικές όπως Καρδιολογική, Μ.Τ.Ν., Μ.Ε.Θ.,  Παιδιατρική δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ;
    Χωρίς βασική οικονομική στήριξη των δομών Υγείας μπορεί μόνο με το « φιλότιμο» των εργαζομένων να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας;
     Πέρα από κάθε αμφιβολία, βλέπουμε να ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός διάλυσης της Δημόσιας Υγείας . Δεν είναι τυχαίο που ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δημιουργούνται, διαφημίζονται ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με κάρτες υγείας, αυξάνεται η συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη των πολιτών μιλώντας πια για “πελάτη” υγείας και όχι για ασθενείς που χρειάζονται παροχές υγείας.

      Το αμείλικτο ερώτημα  που τίθεται είναι το εξής:
     Ποιος από εσάς  πολίτες της Αιτ/νίας  θα επισκεφτεί είτε για τον εαυτό του είτε για τους δικούς του ανθρώπους τις υγειονομικές μονάδες του Νομού χωρίς να φοβάται ακόμα και για την ζωή του;
    Υπερασπιζόμαστε το Ε.Σ.Υ.  , τα ανθρώπινα  δικαιώματα και  τις κατακτήσεις  χρόνων , τις  αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
    Απαιτούμε την αλλαγή αυτής της πολιτικής διεκδικούμε την ανατροπή της και ζητούμε την παραίτηση όλων αυτών που την εφαρμόζουν.
    Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ΥΓΕΙΑ και την ανθρώπινη ζωή.
    Καλούμε σε συστράτευση και σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς αλλά και όλους τους πολίτες αυτού του τόπου.
                                                                                                            ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ