Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία πολιτών για την άμεση αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Εδώ και περίπου τρεις μήνες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του παλαιού νοσοκομείου   Αγρινίου γινόμαστε μάρτυρες μιας καταστροφικής πράξης.
Το κτίριο που στέγαζε τις υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης  μας, (πριν τη μεταφορά τους προσφάτως  στο σύγχρονο νέο κτιριακό συγκρότημα επί της εθνικής  οδού), ένα κτίριο λειτουργικό,  προσβάσιμο, που θα μπορούσε  με λίγες βελτιώσεις και προσθήκες να φιλοξενήσει μια  πλειάδα  υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΙΚΑ κ.τ.λ.)  αλλά και άλλων ενδεχομένως υπηρεσιών, έχει
αφεθεί στο έλεος του και μέρα με την μέρα μετατρέπεται σε ένα ερείπιο ,υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την ίδια την ποιότητα  του κτιρίου όσο και την ευρύτερη περιοχή που για  τους κατοίκους  και τους επαγγελματίες της ,το νοσοκομείο αποτελούσε  σημείο αναφοράς  αλλά και  κυριολεκτικά  πηγή ζωής καθώς αρκετές οικογένειες ζούσαν  απ΄ αυτό.

Πιστεύουμε  πως  η απαξίωση του πρώην Νοσοκομείου απ’ τους αρμόδιους φορείς είναι  ακατανόητη για δύο άκρως σημαντικούς  λόγους:

1) Γιατί είναι ένα κτίριο δημόσιο, διατίθεται δωρεάν  και  μπορεί άμεσα να αξιοποιηθεί .
Είναι πραγματικά προκλητικό σε μια εποχή που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται άσχημα απ’ την κρίση και τα μνημόνια, πληρώνοντας αυτός όλο το βάρος σε κάτι που δεν δημιούργησε ο ίδιος, να συμβαίνει μια τόσο προφανής κατασπατάληση χρημάτων. Υπηρεσίες που στην πόλη  μας στεγάζονται  σε ιδιωτικά κτίρια και καταβάλλουν μίσθωμα διόλου ευκαταφρόνητο ,θα μπορούσαν εύκολα να μεταφερθούν σε αυτό απαλλάσσοντας  μας απ’ αυτό το κόστος.

2) Είναι αδιανόητο ένα κτίριο δημόσιο, ένα κτίριο που το πληρώνει και είναι περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου να αφήνεται να παρακμάζει έτσι και να γίνεται κέντρο για κάθε είδους άνομες πράξεις (αφού δεν φυλάσσεται πλέον)  μετατρέποντας την  περιοχή γύρω απ’  αυτό σε επικίνδυνη και έρημη ζώνη. Βυθίζοντας οικογένειες  και ανθρώπους που προσπαθούσαν να βιοποριστούν στο αδιέξοδο.

Πιστεύουμε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δημοτική Αρχή, Υπουργείο Υγείας)  θα έπρεπε  ήδη πριν την απομάκρυνση του νοσοκομείου, να έχουν έναν σοβαρό σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα  για το πώς άμεσα θα αξιοποιηθεί το κτίριο. Δυστυχώς δε διαφαίνεται  κάτι τέτοιο ακόμη και τώρα. Όπως σε όλα τα πράγματα στη τροϊκανή  Ελλάδα, κυριαρχεί η προχειρότητα  και η έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής.

Είμαστε αποφασισμένοι όμως, εμείς οι κάτοικοι που ζούμε και εργαζόμαστε στην περιοχή να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η υποβάθμιση. Θα πράξουμε οτιδήποτε είναι κοινωνικά και νομικά αναγκαίο προκειμένου να υπερασπιστούμε την περιοχή μας και  το εύλογο της άποψης μας, ούτως ώστε να υπάρξει άμεσα μια βιώσιμη λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ