Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η επαναφορά του “βασικού μετόχου” και η αντίδραση του πολιτικού συστήματος

Από τον Μάρκο Μουζάκη, στο σημερινό Παρόν

 ** Εδώ λοιπόν, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Θα αναγκαστούν άπαντες να πάρουν θέση, υπεκφυγές και κουτοπονηριές δεν περνάνε, δεν μπορούν να περάσουν…
** Αναφέρομαι φυσικά στην κίνηση ματ του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναφέρει τον «βασικό μέτοχο» και μάλιστα ως κεντρικό ζήτημα του προγράμματός του, που αφορά στις θεσμικές αλλαγές και την απαιτούμενη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα!
** Ναι, τον «βασικό μέτοχο», που προσπάθησαν –προς τιμή τους- να θεσμοθετήσουν Καραμανλής, Προκόπης και ορισμένοι άλλοι (όχι πολλοί) της πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή και σκόνταψαν στο τείχος που ύψωσε ο εσμός των νταβατζήδων αντάμα με υπηρεσίες της Ε.Ε. και με την πολιτική κάλυψη (αν όχι και καθοδήγηση!) του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ!
** Τον «βασικό μέτοχο» που προσπαθούσε να εξαλείψει κεντρικά στοιχεία του συστήματος διαπλοκής εργολάβων, προμηθευτών, νταβάδων των ΜΜΕ και πολιτικής εξουσίας…
** Τον «βασικό μέτοχο» που οδήγησε όλο αυτό τον εσμό της διαπλοκής μέχρι ...
και «ειδικό» γραφείο να λειτουργήσει στις Βρυξέλλες (με επικεφαλής το γιό γνωστού νταβατζή και καθοδήγηση υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!), για να τον πολεμήσει!
** Τον «βασικό μέτοχο» που ωστόσο δικαιώθηκε απ’ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2009 (όπως μόνο «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε τότε αποκαλύψει) αλλά φυσικά αυτή την σημαντικότατη απόφαση ουδέποτε αξιοποίησε ο ΓΑΠ!
** Με αυτήν την απόφαση λοιπόν ως όπλο (και επ’ αυτού πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική συνάντηση λίγες μέρες πριν…) ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει αυτή τη σπουδαία θεσμική 
αλλαγή. Και τους λέει: Πάρτε θέση!
** Τι θα κάμουν λοιπόν τώρα η Νου Δου, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι… υπέρμαχοι της διαφάνειας, που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το μείζον θέμα του «βασικού μετόχου»; Τι θα κάμει ο Σαμαράς, όταν μάλιστα ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή που είχε φέρει αυτή την σημαντικότατη θεσμική πρωτοβουλία; Θα στηρίξει ή θα… «στρίψει» για να μη στεναχωρήσει τους νταβατζήδες; Τι θα κάμει ο Βενιζέλος; Θα στηρίξει ή θα πολεμήσει με πάθος την πρωτοβουλία, όπως έκαμε τότε ο ΓΑΠ, για να μη στεναχωρήσει κι αυτός τους νταβατζήδες;
Όσο για το τι θα κάμουν οι ίδιοι οι νταβατζήδες και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, μα αυτό είναι ήδη φανερό! Μια ματιά να ρίξει κάποιος στα πρωτοσέλιδά τους, στα δελτία των καναλιών τους και θα καταλάβει πολλά! Όζουν χολής και… αντικειμενικότητας ενάντια σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα! Εδώ λοιπόν θα κριθούν άπαντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ