Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μέχρι τέλος Ιουνίου η λυπητερή των ΕΤΑΚ-Το Φθινόπωρο ο ΦΑΠ

Μέσα στις επόμενες ημέρες και μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν αποσταλεί όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ και της έκτακτης εισφοράς στην μεγάλη ακίνητη περιουσία για το 2009, ενώ μετά το καλοκαίρι έρχονται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και του 2011. Να σημειωθεί ότι από τις 475 χιλιάδες σημειώματα που θα σταλούν έως το .... τέλος Ιουλίου 165.000 είναι χρεωστικά και οι περισσότεροι θα πληρώσουν από 100 έως 250 ευρώ.
Τα επόμενα ειδοποιητήρια που αναμένονται μετά το καλοκαίρι αφορούν στο Φ.Α.Π του 2010 και του 2011. Σύμφωνα πάντα με την προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης των 3 και σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και το αν τελικώς καθιερωθεί ένας φόρος για τα ακίνητα, ο φόρος κατοχής που θα ενσωματώνει το Ειδικό Τέλος και τον ΦΑΠ με κλιμακούμενο συντελεστή και αν θα προχωρήσει η σταδιακή εξίσωση των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα των αγοραίων. 
Βέβαια ερωτηματικά και σημαντικά προβλήματα προκαλεί πλέον το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις ακινήτων, αλλά και στις τιμές ολόκληρων περιοχών, οι εμπορικές τιμές έχουν πέσει στα επίπεδα των αντικειμενικών που ήδη ισχύουν, ενώ η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες, με εκτιμήσεις για περαιτέρω πτώση των τιμών. Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό στα ζητήματα φορολόγησης των ενοικίων, αν θα συνεχίσουν να προστίθενται στο εισόδημα, η αν θα φορολογούνται αυτοτελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ