Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Λουκέτο σε 60 φορείς του Δημοσίου

«Λουκέτο» και συγχωνεύσεις σε 60 φορείς του ΔημοσίουΣε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό και προς το εσωτερικό, αλλά κυρίως προς τους δανειστές της χώρας μας, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς - φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης του κράτους και στόχο έχει να πείσει -όχι πλέον με φραστικές διαβεβαιώσεις, αλλά πρακτικά- ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό υπάρχουν τρεις δρόμοι:
Οι συμβασιούχοι ουσιαστικά θα χάσουν τη δουλειά τους καθώς οι συμβάσεις μετά τη λήξη τους δεν θα ανανεώνονται καθώς προσμετρώνται ως νέες προσλήψεις.
- Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μετατάσσονται σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου. Η μετάταξη θα είναι υποχρεωτική. Ο υπάλληλος μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποδεχθεί τη νέα θέση. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται απόλυση.
- Το πλεονάζον προσωπικό που δεν μπορεί να μεταταχθεί θα τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και μετά θα απολύεται.
Στην περίπτωση της εφεδρείας όμως υπάρχουν δύο προβλήματα. Το ένα είναι η τρόικα που θεωρεί αποτυχημένο το μέτρο της εφεδρείας, ενώ το δεύτερο και πιο ουσιαστικό σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους είναι πως στην περίπτωση που ενταχθούν στο καθεστώς ουσιαστικά δεν έχουν καμία ελπίδα επαναπρόσληψης καθώς ούτε μετάταξη μπορεί να γίνει αφού και αυτή θα θεωρηθεί νέα πρόσληψη και υπόκειται στον κανόνα 1 προς 5.
Οι οργανισμοί προς κατάργηση – συγχώνευση:
Το σχέδιο περιλαμβάνει λουκέτα και μάλιστα άμεσα μέσα στο καλοκαίρι για οργανισμούς που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης
Είναι οι οργανισμοί: Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Σύνθεση”, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας”Αθήνα” Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχίστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ”Εδρα”, Ομοσπονδία Άρσης Βαρών,Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας” Αλθαία”, Αθλητικό Κέντρο Χανίων,ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”,Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ,Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, “Συν-ειρμός”, Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς,Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης,ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης,Κέντρο Έρευνας Πρίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.
Παράλληλα, σύμφωνα με το “Έθνος” εξετάζεται τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν το ΣΕΦ που θα συγχωνευθεί με το ΟΑΚΑ, η Μονάδα Διαχείρισης Οικονομικών Προγραμμάτων με 1.200 άτομα προσωπικό, ο ΕΟΦ, ο ΕΦΕΤ το Κέντρο Αιμοδοσίας, αρκετά Μουσεία, αλλά και οι σχολές Δημόσιας Υγείας, Δικαστικών και Δημόσιας Διοίκησης. 
Πηγές: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ