Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Ενστάσεις για την ελληνική πατέντα της «προσωπικής διαφοράς»* με την οποία στην ουσία οι μισθοί στο Δημόσιο παραμένουν ως έχουν για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα κατά τις συναντήσεις της με τους υπουργούς Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.
 
Αν και τα δύο υπουργεία επιχείρησαν να κρατήσουν χαμηλά το θέμα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγκάστηκε σε ανακοίνωσή του να  χαρακτηρίσει το Νέο Μισθολόγιο «μια πρωτοβουλία ενταγμένη στην αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, αφού περιλαμβάνει ουσιαστική αξιολόγηση των υπαλλήλων και διευκόλυνση της κινητικότητας στο Δημόσιο με ανοιχτές διαδικασίες (σ.σ.: ωστόσο κάτι τέτοιο προϋποθέτει ενιαίους μισθούς σε όλο το Δημόσιο Τομέα).  
Επιπλέον, από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών προωθούνται ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, πετώντας στην ουσία το «μπαλάκι» στο υπουργείο Οικονομικών. Άλλωστε, στελέχη του υπουργείου........
Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ερωτήθηκαν σχετικά από την aftodioikisi.gr έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι «η αρμοδιότητα μας σταματάει στο θέμα του βαθμολογίου, το μισθολόγιο το χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών».
Να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει ζητήσει άρση των μισθολογικών ανισοτήτων στο Δημόσιο εντός τριετίας, το υπουργείο υποστηρίζει ότι με τη μέθοδο της «προσωπικής διαφοράς» αυτό θα γίνει σε μία επταετία αλλά στελέχη του Δημοσίου τονίζουν ότι η επταετία μπορεί να είναι 15ετία-20ετία!
Μετά τις ενστάσεις της τρόικας αναμένεται να επανεξεταστούν πιθανότατα τα πλαφόν της «προσωπικής διαφοράς» που αναμένεται να κινηθεί στα 500 με 600 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρξει περαιτέρω ψαλίδισμα των υψηλόμισθων του Δημοσίου.
Παράλληλα στη συνάντηση  με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Ρέππας, Ρόβλιας, Τζωρτζάκης) τα στελέχη της τρόικας Matthias Mors, Klaus Masuch και Mark Flanagan έθεσαν ερωτήματα που αφορούν το θέμα της εργασιακής εφεδρείας επικεντρώνοντας κυρίως στο τι μέλλει γενέσθαι με τους υπαλλήλους που δεν θα απορροφηθούν, για να λάβουν την απάντηση ότι θα παραμείνουν στις λίστες της εφεδρείας χωρίς βεβαίως να αμείβονται από το Δημόσιο. Δηλαδή, με άλλα λόγια θα απολυθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ