Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Μία ΔΟΥ με έδρα το Αγρίνιο στην Αιτωλοακαρνανία;

Προς κλείσιμο οδεύουν οι εφορίες Αμφιλοχίας, Αστακού, Βόνιτσας και Θέρμου, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι καταργείται και η εφορία Ναυπάκτου.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για υποβάθμιση της ΔΟΥ Μεσολογγίου από Α΄ σε Β΄ τάξης, ενώ η ΔΟΥ Αγρινίου είναι η μόνη που διατηρείται ως έχει.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήδη προκαλούνται από την πλευρά του Μεσολογγίου καθώς μέχρι πρότινος το υπουργείο σχεδίαζε να διατηρήσει μια εφορία σε κάθε πρωτεύουσα νομού. Με αφορμή αυτή την αλλαγή πλεύσης γίνεται λόγος για πολιτικές παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα υπάρχουν αντιδράσεις και από την πλευρά της Ναυπακτίας, που οι.....
 τοπικοί φορείς ισχυρίζονται ότι η μετακίνησή τους στο Αγρίνιο είναι ιδιαίτερα δύσκολη και διεκδικούν όχι μόνο τη διατήρηση της ΔΟΥ Μεσολογγίου, αλλά ακόμα και την μη κατάργηση της τοπικής ΔΟΥ, έστω και αν αυτή υποβαθμιστεί από Α΄ τάξης που είναι σήμερα σε Β΄.

Στην προκειμένη περίπτωση και αν τελικά προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, δεν επιτυγχάνεται η περιστολή των δαπανών που βάζει στόχο η κυβέρνηση, αφού το κτίριο της ΔΟΥ Αγρινίου κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ ετησίως στο δημόσιο, σε αντίθεση με εκείνο του Μεσολογγίου που είναι ιδιόκτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ