Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ξεπερνούν τα 300 κενά εκπαιδευτικών στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία

Δημήτρης Μπράτης, αιρετός ΚΥΣΠΕ
Πάνω από 600 τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στην εκπαιδευτική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλ/νία, Αχαία, Ηλεία).

Τα στοιχεία έδωσε στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο Δημήτρης Μπράτης, αιρετός του κλάδου των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Σμβούλιο  (ΚΥΣΠΕ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου παιδείας και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΔΟΕ και εκ των στελεχών της κυβερνητικής ΠΑΣΚ-ΠΕ.
Σύμφωνα  με τα στοιχεία του εκπροσώπου στο ΚΥΣΠΕ τα κενά στην Δυτική Ελλάδα, για κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν ως εξής:
Αιτωλοακαρνανία 250 (Δάσκαλοι170, Νηπιαγωγοί 80).
Αχαΐα 221 (Δάσκαλοι 105,Νηπιαγωγοί 70, Φυσικής Αγωγής 12, Αγγλικής 20, Μουσικής 14).
Ηλεία 91 (Δάσκαλοι 26,Νηπιαγωγοί 19, Φυσικής Αγωγής 10, Αγγλικής 20, Μουσικής 16).
Στα στοιχεία αυτά, δεν συμπεριλαμβάνονται οι ελλείψεις ειδικοτήτων για τα Ολοήμερα και τα σχολεία  Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος (ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ 08 Εικαστικής Αγωγής, ΠΕ19- 20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικής Αγωγής), αφού μόλις χθες το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο για την καταγραφή τους (94519/Δ1/19-8-2011). 
Είναι σίγουρο, κατά τον κ. Μπράτη και πολλών αιρετών τοπικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ότι τα πραγματικά κενά είναι κατά πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ