Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Όταν η ιστορία …εκδικείται! από τον Δημήτρη Ντόκα

Δημόσια απάντηση απο το prototypia.blogspot.com στο newspressagrinio για το Δημοσίευμα:

"ΘΕΣΤΙΑ 2011 - Στην εποχή του Καλλικράτη"!

Γράφει ο Δημήτρης Ντόκας

Τότε …αγαπητέ συντάκτη του  newspressagrinio κάποιοι στηρίχτηκαν όχι «πάνω στις πλάτες μου», που είπε κάποιος συγχωριανός μας εύστοχα …αλλά πάνω στην ψυχή μου!
Έχω μάθει να προσφέρομαι κι όχι να με χρησιμοποιούν!
Γιατί όπως ξέρεις Αφορμή για την παρουσία του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, στο Καινούργιο στα ΘΕΣΤΙΑ 1996, ήταν η πρώτη παρουσίαση  κάποιων καινούργιων τραγουδιών που τους στίχους έγραψε η ταπεινότητά μου!
Ακόμα ξέρεις πολύ καλά «την διαδικασία… προ της διοργάνωσης». Εσύ προσωπικά με μια δυναμική παρέμβασή σου συνέβαλες στο να ενταχθεί αυτή η συναυλία στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, σου το αναγνωρίζω και το εκτιμώ.  Αυτά θα τα δημοσιεύσω κάποια στιγμή, απλά και μόνο για την ιστορία!
Τον πήχη τον έβαλα τότε ψηλά, τόσο για το ποιοτικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων, όσο και για την  ανεύρεση χορηγών που δεν ήταν και λίγοι, αλλά και στον τομέα της επικοινωνιακής οργάνωσης και προβολής των εκδηλώσεων που είχα αναλάβει.
Τώρα αν ο τόπος μας στερείται από αιρετούς ικανούς «πολιτιστικούς  άλτες» και περνάνε …κάτω απ’ τον πήχη, αυτό είναι άλλο θέμα για μελλοντική ανάλυση.

Σχόλιο του NewsPressAgrinio: 

Δημήτρη μόλις άναψε η σπίθα στο δημόσιο διάλογο για το Καινούργιο, καιρός να σπάσει το απόστημα και να μπει ένα τέλος στη τοπική αφασία και την παραίτηση. 
Συμφωνώ με την παρουσίαση πλευρών της ιστορικής αλήθειας για τον πολιτισμό στο Καινούργιο και τις ευθύνες πολλών και για πολλά, όπως  αναφέρεις στο σχόλιό σου. Είναι μια μεγάλη κουβέντα που πρέπει κάποτε να την ανοίξουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.  
Να απελευθερωθούν επιτέλους νέες κοινωνικές  και πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου  που κάποιοι τις φοβούνται και θέλουν να τις κρύβουν πίσω από τεχνητά αναχώματα με την βοήθεια των κομματικών στρατευμάτων!
Γνωρίζεις πολύ καλά  ότι "τα "καλά τα σκάρτα" και οι τσουκνίδες θα είναι πάντα παράσιτα του κάμπου και θα προσπαθούν να πνίξουν τη βλάστηση"...!, αφού ένοιωσες τον πόνο από αυτές τις τσουκνίδες και ο ίδιος….. 
Κάτι τελευταίο:  Η ραθυμία της επαρχίας έχει συμπαρασύρει τα Βουκολικά χωριά της Τριχωνίδας σε ένα άμετρο πανηγύρι με ρυθμούς που μόνο αυτούς αφορούν.
   
ΥΓ:1. Το θέμα με τη «ΔΟΞΑ» νομίζω είναι γενικότερο κοινωνικό-αθλητικό ζήτημα και έχει πανελλαδικές διαστάσεις με πολλές προεκτάσεις και τίθεται επιτακτικά το ζήτημα «ποιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σήμερα και για ποιούς».

ΥΓ: 2. Έχει χαθεί η μεγάλη περιοχή του χωριού φίλε Δημήτρη και όλοι συνωστίζονται στην μικρή περιοχή για να μην φάνε το γκολ κάτι που μοιραία δεν μπορούν να αποφύγουν χρόνια τώρα! Και όλο κρύβονται στην μικρομέγαλη περιοχή κάποιοι που πήραν ότι ήταν να πάρουν από τη «ΔΟΞΑ» και τώρα, όπως λες και εσύ που είναι; Ναι όμως υπάρχουν και ευθύνες σε ορισμένους που καταλαβαίνουν και έκλεισαν ερμητικά τις πόρτες σε όποιον είχε διαφορική άποψη και διαδρομή. 
  
ΥΓ: 3. Τοπικά η «ψυχή» του σωματείου αυτού έχει «πεθάνει» προ πολλού και συνέβαλαν πολλοί, «αξιωματούχοι», άνθρωποι των γραμμάτων, πολιτικοί καθώς και διάφορα παπαγαλάκια μέχρι και οι αφελείς, απλά τώρα κάποιοι ανέλαβαν την «τελευταία του εκφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ