Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Αφιέρωμα στον ξεπεσμό του "Ελληνίς"...

Το φετινό Ελληνίς , ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος, ανάσα για τις καυτές καλοκαιρινές βραδιές στο Αγρίνιο ήταν  –δυστυχώς – σκέτη αποτυχία… Πρώτα από όλα δεν ήταν λίγες οι ταινίες που ξαναπαίχτηκαν… Δηλαδή αρκετές ταινίες που είδαμε το χειμώνα στο Άνεσις τις ξαναείδαμε το καλοκαίρι στο Ελληνίς….
Ο λόγος;;; Ρωτήστε τους υπευθύνους του δημοτικού κινηματογράφου και της αντιδημαρχίας του πολιτισμού (ο θεός να την κάνει... πολιτισμού)… Αρκετά βάσιμη εξήγηση κατ’ εμάς είναι ότι μάλλον δεν είχανε λεφτά να αγοράσουνε ταινίες… δεν εξηγείται αλλιώς! 
Ερχόμαστε όμως τώρα και στα χειρότερα… για την ακρίβεια στα τρισχειρότερα….. Σήμερα ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα του δημοτικού κινηματογράφου του δήμου Αγρινίου στο αξέχαστο Θανάση Βέγγο… (Αντιπαρέρχομαι τη σημειολογία των αφιερωμάτων μόλις πεθάνει κάποιος και των αφιερωμάτων τύπου «cd στις κυριακάτικες εκδόσεις εφημερίδων» βλ. Παπαζόγλου, Ρασούλης) Το αφιέρωμα λοιπόν του Αγρινίου στο Βέγγο περιλάμβανε τις ταινίες «Ζωή Χαρισάμενη», «Μέρες Αυγούστου» και το «Πέταγμα του Κύκνου»…  Στις δύο πρώτες ο Βέγγος είναι από τους πρωταγωνιστές, στο «Πέταγμα του Κύκνου» όμως -που οι άνθρωποι του δημοτικού κινηματογράφου έκριναν σκόπιμο να συμπεριληφθεί στο αφιέρωμα για το Βέγγο-  ο αξέχαστος ηθοποιός, εμφανίζεται για λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα από τα 110 λεπτά της ταινίας και λέει μονάχα μία ατάκα…. 
Με ποιο κριτήριο η ταινία αυτή έγινε αφιέρωμα στο Βέγγο;;; Κι όμως η εξήγηση είναι τόσο απλή και αδυσώπητα πεζή… Η ταινία αυτή παίχτηκε το χειμώνα στο Άνεσις, πρόχειρη την είχαν, κοίταξαν ποιοι παίζουν, είδαν κάπου στη μακρά λίστα και το όνομα «Bέγγος» και είπαν "εδώ είμαστε… έκλεισε το αφιέρωμα" !!! Και καλά οι ιθύνοντες του δημοτικού κινηματογράφου εμάς τους Αγρινιώτες μπορεί να μας θεωρούν ιθαγενείς και χαχόλους… δεν φοβήθηκαν μήπως το φυλλάδιο του κινηματογράφου τύχει και πέσει στα χέρια κανενός «ξένου» και γίνουμε ρόμπα πανελληνίως;;;

ΥΓ : Επειδή όλα τα πράγματα έχουν και όνομα ….Η επιλογή των ταινιών για τα αφιερώματα –σύμφωνα με το φυλλάδιο του δημοτικού κινηματογράφου-  έγινε από τους : Γάκη Νίκο, Γκιρτοβίτη Αρετή, Ζαγγανά Ιωάννη,  K.K. (αλήθεια τι είν’ τούτο) Καλόφωνο Ζαχαρία, Κραβαρίτη Ευαγγελία, Μπαλάσκα Χριστίνα, Ξένου Ευή, Πατρώνη Κώστα, Τασούλη Σταυρούλα, Φραγκοπούλου Ιωάννα, Χειμώνα Ηλία… 
Ας μας εξηγήσει λοιπόν η ερίτιμος αντιδημαρχία του πολιτισμού, ή έστω η πρόεδρος της ΚΕΔΑ ποιοι είναι όλοι αυτοί, τι ξέρουν από κινηματογράφο, με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν… ή μήπως γράφουν τα ονόματα έτσι απλά για να γεμίσουν οι σελίδες στα δημοτικά φυλλάδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ