Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

1,2,3 πολλοί Τσόρτσιλ… με μπόλικο “κουτόχορτο”

Προς αποφυγή ηθελημένων παρεξηγήσεων, δηλώνω εξ αρχής:
  1. Μένω στο σπίτι” και συναινώ στα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού, τωρινά και μελλούμενα, ανήκων στο “απόθεμα εμπιστοσύνης” του Πρωθυπουργού. 
  2. Επιδοκιμάζω τη στάση της αντιπολίτευσης, καταδικάζοντας κάθε λαϊκισμό.
  3. Επικροτώ το “απόθεμα υπευθυνότητας” των συμπατριωτών μου.
Όμως η προπαγάνδα των μιντιαρχών, οι οποίοι ήδη έχουν φτιάξει “απόθεμα λίπους” άνω των 40 εκατ. ευρώ, συγχωρέστε με αλλά δεν “καταπίνεται”.
Το νέο πολιτικό success story των καλοταϊσμένων ΜΜΕ έχει ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης. Υποτίθεται δε πως προκύπτει “αβίαστα” αυτό, ως το αποτέλεσμα των αδιαμφισβήτητων αριθμητικών τους συγκρίσεων.
Τι συγκρίνουν; Τα κρούσματα και τους θανάτους σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, με τ’ αντίστοιχα στη χώρα μας. Οι συγκεκριμένες αριθμητικές συγκρίσεις καταλήγουν σ’ ένα λογικοφανές συμπέρασμα. “Η κρίση ανέδειξε τον εθνικό μας Ηγέτη, το νέο Τσόρτσιλ ”, αφού η ηγεσία της χώρας έλαβε εγκαίρως τα σωστά μέτρα και “ξεχωρίζει” σε όλο το δυτικό κόσμο.
 Να συμφωνήσω στο αυτονόητο. Ελήφθησαν εγκαίρως περιοριστικά μέτρα στη χώρα μας. Να συμφωνήσω επίσης, πως ο πρωθυπουργός δεν επέμεινε στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες των ομοϊδεατών του Τράμπ και Τζόνσον, τις οποίες όμως ουδείς καταδικάζει ως τέτοιες. Όμως η  συνέχεια των διθυραμβικών σχολίων και “οι αψίδες θριάμβου που στήνονται στο νέο στρατηλάτη”, ο οποίος “έβαλε τα γυαλιά” στους Μακρόν, Σάντσεθ, Μέρκελ, Τζόνσον, καθώς και τα καθημερινά “λιβανίσματα στο ΣΩΤΗΡΑ” μας, τι χρειάζονται και τι εξυπηρετούν;
 Η απάντηση δίνεται μέσω των ιδίων των δημοσιευμάτων τους. Από τη μια “ανταποδίδονται” τα πανάκριβα διαφημιστικά μηνύματα προς την κυβέρνηση, επιζητώντας φυσικά την προσέλκυση νέων “παροχών”. Από την άλλη, αυτή η “προσφορά υπηρεσιών” συνδυάζεται με ανάλογες δημοσκοπήσεις καθώς και τις πρώτες εκτιμήσεις για “εκλογές το φθινόπωρο”. Μέχρι και το έντυπο της ΚΕΔΕ χρησιμοποιείται αναλόγως, εξ ου και η σχετική φωτογραφία.
Μόνο που αυτή η άθλια προπαγάνδα είναι δίκοπο μαχαίρι, από τη στιγμή που ως στοιχείο αληθοφάνειας χρησιμοποιεί τους αριθμούς. Διότι το νόμισμα έχει δύο όψεις, όσο και αν επιμελώς κρύπτεται η μία εξ αυτών. Ποια είναι αυτή; Πως η χώρα μας βρίσκεται στην 43η θέση παγκοσμίως με τα 1735 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 76 θανάτους, ενώ είναι 17η  στην Ε.Ε. και 12η στην Ευρωζώνη.
 Ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος 21 χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε χειρότερο επίπεδο ανάπτυξης ημών και δεν φημίζονται για τις υγειονομικές τους δομές, αλλά έχουν λιγότερα θύματα από την πανδημία, μέχρι τώρα. Οι λόγοι πολλοί, διαφορετικοί και διερευνώνται κατά περίπτωση.  
1.      Σερβία     Θάνατοι 39 
2.      Κροατία  Θάνατοι 12  
3.       Εσθονία  Θάνατοι 13 
4.       Σλοβενία Θάνατοι 22 
5.      Λιθουανία Θάνατοι 10 
6.      Αρμενία    Θάνατοι 7
7.      Βοσνία Ερζεγοβίνη Θάνατοι 19 
8.      Μολδαβία  Θάνατοι 10
9.      Καζακστάν Θάνατοι 5
10.  Αζερμπαϊτζάν  Θάνατοι 5
11.  Βουλγαρία Θάνατοι 17
12.  Σλοβακία Θάνατοι 10
13.  Βόρεια Μακεδονία Θάνατοι 12 
14.  Κύπρος 11  Θάνατοι 28
15.  Αλβανία Θάνατοι 18
16.  Γεωργία Θάνατοι 1
17.  Κόσσοβο  Θάνατοι 10
18.  Τσεχία Θάνατοι 56 
19.   Ισλανδία Θάνατοι 4
20.   Ουγγαρία Θάνατοι 32
21.  Πολωνία Θάνατοι 79
.    























Ακολουθώντας τις αριθμητικές συγκρίσεις των καλοταϊσμένων ΜΜΕ, τότε βαλκάνια, πρώην χώρες της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας, καθίστανται πλέον οι “τόποι ανάδειξης των νέων Τσόρτσιλ” και μάλιστα είναι καλύτεροι, με βάση τους αριθμούς, από το δικό μας “Τσόρτσιλ”! Μήπως να προχωρούσαμε και σε κάποια εισαγωγή ηγετών; Έτσι για να έχει η ΝΔ μελλοντικό “απόθεμα”…
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, εν μέσω πόνου και ανθρωπίνων απωλειών. Το ότι “μένουμε σπίτι” δεν σημαίνει πως έχουμε αποβλακωθεί, αλλά ούτε πως οι κυβερνώντες έχουν το δικαίωμα να σπαταλούν τα χρήματα μας στους “έχοντες και κατέχοντες”, για να μας σερβίρουν το “σανό” τους.
ΕΛΕΟΣ!
                                        Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Εκπαιδευτικός
Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου
Μέλος Ν.Ε. Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ