Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Διπλές εκλογές και μετά μνημόνιο το σχέδιο Μητσοτάκη

Ούτε μάντεις, ούτε προφήτες είμαστε. Όποιος όμως αντιλαμβάνεται το ιδεολογικό status του Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται και τις κινήσεις που θα κάνει για να προωθήσει τον πυρήνα της ιδεοληψίας του. Θα «πατήσει» στην μεγάλη ύφεση... που θα καταγραφεί για να ξεδιπλώσει το σχέδιό του. Το σχέδιο του Κυριάκου για την επόμενη μέρα είναι έτοιμο.

Γράφει ο Μάκης Κοψίδης
Πηγη : Kontra News

Ο χρόνος υλοποίησής του εξαρτάται από τον χρόνο λήξης της πανδημίας που όπως όλα δείχνουν θα κοπάσει το καλοκαίρι. Το σχέδιο έχει δύο σταθμούς : Διπλές εκλογές Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και μετά μνημόνιο . Θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την πανδημία, επικαλούμενος την ανάγκη νέας εντολής για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης . Θα μιλήσει για «θυσίες από όλους» και τα συναφή. Θα «κάψει» την απλή αναλογική με τις πρώτες εκλογές , ευελπιστώντας να πάρει μια άνετη πλειοψηφία στις δεύτερες, ώστε να έχει λυμένα τα χέρια του για το «κοστούμι» ενός μνημονίου. Δηλαδή περικοπή συντάξεων, περικοπή μισθών δημοσίων υπαλλήλων, μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, περιορισμό δημοσίων δαπανών, ξήλωμα του κοινωνικού κράτους κτλ. Βεβαίως αν πάρουμε τελικά δάνειο από τον ESM με «όρους», το σχέδιο για μνημόνιο θα διευκολυνθεί.

Ήδη οι «λαγοί» του, Πέτσας και Κύρτσος, διαλαλούν τις μειώσεις μισθών. Ήδη τα «προαπαιτούμενα» για την εφαρμογή του σχεδίου, υλοποιούνται. Οι αγιογραφίες του Κυριάκου από τα μέσα ενημέρωσης του Μαρινάκη και όχι μόνο, «τρέχουν». Οι δημοσκοπήσεις φτιάχνουν κλίμα και έτσι όπως πάνε, λίγο θα απέχουν από λογικές Κιμ Ιλ Σουνγκ. Θα δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από την ΕΡΤ που τα συναγωνίζεται σε λιβάνισμα. Άλλωστε τα «δωράκια» στους καναλάρχες ο Πέτσας δεν τα έδωσε «τσάμπα».

Χέρι στο μαξιλάρι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να βάλει τώρα, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Ίσως λίγο πριν τις εκλογές δώσει κάποια ψίχουλα σε μια προσπάθεια να εξαγοράσει ψήφους. Σημασία έχει ότι με το μνημόνιο που θέλει να επιβάλει θα πάρει πίσω τα διπλά και τα τριπλά από τους πολλούς. Μία μεγάλη ανακατανομή εισοδημάτων υπέρ των ελίτ είναι στο DNA του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε δείγματα γραφής σε αυτήν την κατεύθυνση έχει δώσει πολλά εν μέσω της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση η προώθηση του σχεδίου «διπλές εκλογές και μετά μνημόνιο» θα είναι ένας μεγάλος εκβιασμός για υποκλοπή ψήφων. Μία κίνηση που θα αποτελεί τον ορισμό της εργαλειοποίησης της πανδημίας για κομματικό όφελος. Αλλά και μία κίνηση που θα συναντήσει την αντίδραση της κοινωνία. Οι πολλοί θα αντιληφθούν που το πάει ο Μητσοτάκης και το σχέδιο θα του γυρίσει «μπούμερανγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ