Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Παπανάτσιου: Πιθανή η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας - νέα ρύθμιση για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ- ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με την έναρξη υποβολής αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης 2017-2018, τη χορήγηση του έκτακτου 50% του επιδόματος στους περσινούς δικαιούχους, την πιθανή μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον Αύγουστο του 2018, την αναπροσαρμογή στις.... αντικειμενικές αξίες ακινήτων, την προετοιμασία νέας ρύθμισης για οφειλές πάνω από 50.000 ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ του έτους 2018 και την πιθανή παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, έδωσε η Υφυπουργός Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου στην εκπομπή του κου Νίκου Στραβελάκη στον ρ/φ σταθμό realfm.

Η κα Παπανάτσιου, μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:

• μέσα στην ημέρα, αλλά το αργότερο αύριο ή την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης πετρελαίου 2017-2018. Η δόση για όσους προμηθευτούν πετρέλαιο έως το τέλος του 2017 θα δοθεί το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου.

• αύριο θα πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων έλαβαν πέρυσι επιδότηση πετρελαίου, επιπλέον 50% του ποσού που ήδη έχουν λάβει και κατοικούν στην Α’ ζώνη (νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) ή στους ορεινούς δήμους της Β’ ζώνης (νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Μαγνησίας). 

Το ποσό που θα χορηγηθεί ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που περίσσεψε από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και η απόφαση καθυστέρησε, αναζητώντας τρόπο να δοθούν τα χρήματα στο 2017 καθώς δεν μπορούσαν να δοθούν στο επόμενο έτος.

• Πιθανή, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά τον Αύγουστο του 2018.

• εντός της ημέρας θα προκηρυχθούν θέσεις εκτιμητών, οι οποίοι που θα προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων της χώρας, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά από διασταύρωσή τους με στοιχεία από τις τράπεζες. Η δημιουργία επιτροπών παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά, λόγω έλλειψης χρόνου καθώς στόχος του υπουργείου είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2018.

• εκτός από τη ρύθμιση που υπογράφηκε σήμερα, προετοιμάζεται και νέα ρύθμιση που θα περιλαμβάνει οφειλές άνω των 50.000 ευρώ.

• σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν μετά την υποβολή των δηλώσεων αφού γίνει η απαραίτητη επεξεργασία, με στόχο να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες οι δόσεις

• ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για πιθανή παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό: πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ