Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Και τώρα ποιος έχει σειρά κ. Καραπάνο;

Παντελής Καρατσόλης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Στα περίπου 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ομολογώ πως για πρώτη φορά βιώνω μια τόσο προσβλητική για το θεσμό και άκρως αηδιαστική για κάθε εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κατάσταση, σαν και αυτή που σήμερα επικρατεί στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Βέβαια δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Ήταν αναμενόμενο πως με τον τρόπο που εξ αρχής πολιτεύεται ο κ. Καραπάνος και όσοι ακόμη τον ακολουθούν, η κατάσταση σύντομα θα έβγαινε εκτός ελέγχου.
Και να που τώρα αυτό γίνεται.
Δεν μιλάμε πλέον για.....
πολιτική αντιπαράθεση επί τοπικών θεμάτων, σεβαστή και ανεκτή από τον καθένα μας, ακόμη και όταν κάποιες φορές, όλοι μας υπερβαίνουμε τα όρια της πολιτικής κριτικής.
 Μιλάμε πλέον για ένα αδυσώπητο «κυνήγι μαγισσών», όπου όποιος ή όποιοι αντιστέκονται δημόσια και με το θάρρος της γνώμης τους στις επιλογές Καραπάνου, στέλνονται στις δικαστικές αίθουσες μέσω διαδοχικών μηνύσεων και αγωγών.
Ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση και η προσπάθεια ψυχικής και οικονομικής εξουθένωσης, όποιου ο κ. Καραπάνος και οι λιγοστοί συνεργάτες του θεωρούν αντιπάλους ή καλύτερα «εχθρούς» των, είναι η μοναδική ασκούμενη δημοτική πολιτική, χρησιμοποιώντας βέβαια με το «αζημίωτο» το μηχανισμό του δήμου για το σκοπό αυτό.
Τρείς αγωγές για «συκοφαντική δυσφήμηση» σε βάρος πολιτών μόνο τους τελευταίους μήνες, με πιο χαρακτηριστική τη χθεσινή κατά του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, επειδή σε άρθρο του έκανε λόγο για «αγύρτες και ψεύτες».
Τι λέτε ρε «ψευτοπαλλήκαρα»… Αν ήταν  στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση, όποιος χρησιμοποιεί το χαρακτηρισμό «ψεύτης» να διώκεται, τότε όλη η τωρινή Βουλή θα έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό!
 Όχι δεν είναι αυτός ο στόχος του κ. Καραπάνου και το ξέρει. Στόχος του είναι το μήνυμα εκφοβισμού που στέλνει στην τοπική κοινωνία.
«Σκάστε γιατί θα σας εξουθενώσω», λέει σε όλους μας.
Σε αυτό το μήνυμα αυταρχισμού εντάσσεται και το εξώδικο της ΔΕΥΑΜ προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και το συνάδελφο Πάνο Παπαδόπουλο ξεχωριστά.
Θυμίζει δυστυχώς άλλες μακρινές εποχές βαρβαρότητας η πρακτική και συμπεριφορά της τωρινής δημοτικής πλειοψηφίας.
Τότε ήταν ο κρατικός μηχανισμός, τώρα είναι η εξουσία του δήμου που επιτελούν τον ίδιο άκρως αντιδημοκρατικό σκοπό.
Και όλοι εμείς, οι αιρετοί του Δήμου, τι κάνουμε;
Σιωπούμε ή μήπως περιμένουμε να έρθει η σειρά μας, αν φυσικά αντιταχθούμε στο νέο αδίστακτο τοπικό «δικτάτορα»;
Αυτός είναι ο ρόλος μας;
Γι’ αυτό μας εξέλεξε η κοινωνία; Ποιο θεσμό της δημοκρατίας υπηρετούμε; Ποια ιδεώδη; Ποιες αξίες; 
Αν και τώρα δεν υψώσουμε ανάστημα,
 Αν και τώρα δεν σταθούμε στο ύψος που ο ίδιος ο θεσμός της αυτοδιοίκησης και η καταστατική θέση των αιρετών μας επιβάλλει,
Αν και τώρα δεν νιώθουμε θιγμένοι,
Τότε είναι καλύτερα να πάμε σπίτια μας.
Δεν έχει νόημα να παραμένουμε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο θεσμικής καρικατούρας.
Τα πάντα έχουν καταρρακωθεί στο βωμό λιγοστών, ιδιοτελών, ατομικών συμφερόντων.
Δεν μας μένει άλλος δρόμος.
Μόνο αυτός της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!

ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Υγεία / Ομορφιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ