Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εκλογών του σωματείου - Ερωτηματικά για την μεγάλη απόκλιση ψήφων στη κάλπη για Δ.Σ. με των αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου τελείωσαν οι εκλογές του σωματείου μας Ένωση οικοδόμων. Από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων η Πανοικοδομική Ενότητα είναι αναμφισβήτητα η κυρίαρχη δύναμη του σωματείου με 558 ψήφους. Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων έλαβε 56 ψήφους για το Δ.Σ. του σωματείου εκλέγοντας μια έδρα στο 15μελες συμβούλιο, παραμένοντας στο σωματείο μια μικρή, αλλά σταθερή ανεξάρτητη....`
ταξική δύναμη με παρουσία αρκετών χρόνων. 
Συνολικά ψήφισαν 620 οικοδόμοι με 6 άκυρα. Μεγάλο ποσοστό αλλά πολύ μακριά από τα αντίστοιχα ποσοστά πριν την οικονομική κρίση του 2009 που η συμμετοχή ήταν 1300 ατόμων. 
Στο ψηφοδέλτιο των αντιπροσώπων του ΕΚΑ και της ομοσπονδίας οικοδόμων η Πανοικοδομικη Ενότητα έλαβε 579 ψηφοδέλτια, ενώ η Εργατική πάλη 39 ψήφους, πολύ λιγότερους από τους αντίστοιχους για το Δ.Σ. Η διαφορά αυτή δημιουργεί ερωτηματικά στα μέλη μας και αφήνει υποψίες για την εκλογική διαδικασία των πολυήμερων εκλογών. Εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια των κυβερνητικών κομμάτων, των πανίσχυρων σε άλλα σωματεία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. 
Παρόλα αυτά σε σχέση με τα αποτελέσματα, η περίοδος αυτή που εξελίχθησαν οι εκλογές του σωματείου χαρακτηρίζεται από την μεγάλη ανεργία του κλάδου και από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικοδόμων και των εργαζομένων, η οποία επιδρά αρνητικά στην μαζικοποίηση των σωματείων, την ελαχιστοποίηση απασχόλησης με τα κοινά και τη συλλογική δράση .

Εκ μέρους μας η Εργατική Πάλη οικοδόμων βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα για την συνεχή μείωση του ποσοστού των ψηφισάντων και την μικρή μείωση που είχαμε στα ποσοστά μας. Ερμηνεύουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε, τις αδυναμίες που έχουμε, αντικειμενικές και υποκειμενικές και συνεχίζουμε των αγώνα μας .ενθαρρυντικό μήνυμα για μας ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 14 Δεκέμβρη και πιστεύουμε ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι μπορούν να ξανακατέβουν μαζικά στους αγώνες και στις απεργίες. 
Πάντα θα υπερασπιζόμαστε την ενότητα του κλάδου μας και των εργαζομένων. Οι παλιότερες διασπαστικές τακτικές συνδικαλιστικών παρατάξεων με ταξική αναφορά πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. 
Πρέπει να αντικρούσουμε το επόμενο διάστημα την απειλή ψήφισης του νομού κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία, του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, να διεκδικήσουμε δουλειά με αναπτυξιακά μέτρα υπέρ των εργαζομένων, αυξήσεις στα μεροκάματα και στους μισθούς, στις συντάξεις, να μοιραστούν στους οικοδόμους τα υπέρ αγνώστων ένσημα, επίδομα ανεργίας όσο είμαστε με βάση τον κατώτερο μισθό. Διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ