Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΘΕΜΑ: ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ  "ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ"…….ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΩΝ………….
…Τελικά τα "στοιχεία της φύσης" χτύπησαν και τον "δικό μας" τόπο!!! 
ΌΧΙ!!! Υπεύθυνη για την τεράστια καταστροφή δεν είναι η βροχή που έπεσε.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ είναι όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν γιατί δεν έφτιαξαν κανένα αντιπλημμυρικό έργο στο όνομα του δήθεν κόστους και άφησαν....
απροστάτευτους στο έλεος των ΄΄καιρικών φαινομένων΄΄ ολόκληρες περιοχές που ζουν κυρίως εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά, μικρές γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, οικογενειακές επιχειρήσεις μικρών εμπόρων, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. 
Βέβαια τέτοιου είδους έργα (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, κλπ.) δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες και δεν προβλέπονται στους προϋπολογισμούς της απάνθρωπης λιτότητας για τους πολλούς που καταρτίζουν χρόνια τώρα, μιας και δεν υπηρετούν τον πρωταρχικό στόχο της μέγιστης κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Τα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της υπαίθρου, των υποβαθμισμένων αστικών κέντρων, των κωμοπόλεων και των χωριών, δεν χωρούν στην "Ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται……
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
-          Εδώ και τώρα άμεσο σχεδιασμό για αντιπλημμυρικά έργα προστασίας με ευθύνη του κράτους.
-          Άμεση γενναία χρηματοδότηση (από τον κρατικό προϋπολογισμό) και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων για να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά ανθρώπινες ζωές και ανείπωτες καταστροφές.
-          Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την στέγαση, την σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
-          Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών σε  περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100 %).
-          Πάγωμα των χρεών των μικρών επιχειρήσεων της περιοχής σε Εφορία, ΟΑΕΕ, Τράπεζες, Δήμο, κλπ. , χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, για όλους τους πληγέντες.
-          Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, Φόρο Εισοδήματος, Αλληλεγγύης και Δημοτικά Τέλη για τις μικροεπιχειρήσεις της περιοχής μας. 
                                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ