Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοινώσεις έργων για την Αιτωλοακαρνανία από τον ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδε

Σημαντικά έργα που θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή πορεία της Αιτωλοακαρνανίας ανακοίνωσε χθες, από το Μεσολόγγι, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Απόστολο Κατσιφάρα. Στην...
συνέχεια λεπτομέρειες των έργων που προχωρούν ανακοινώθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου.
«Διεκδικούμε πόρους,  δεν μένουμε μόνο σε ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα , προκειμένου το αναπτυξιακό όραμά μας  για τη Δυτική Ελλάδα να γίνει πράξη», σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Στα πλαίσια αυτά το αμέσως προσεχές διάστημα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες θα βρεθεί και πάλι στην περιοχή , για ανακοινώσεις που θα αφορούν έργα για την Ηλεία και την Αχαϊα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατασκευή της Πατρών-Πύργου.
Αναφορικά με τα έργα της Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Δέδες ανακοίνωσε διετές πρόγραμμα παρεμβάσεων, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, της βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μαρίας Τριανταφύλλου, της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, των Αντιπεριφερειαρχών Υποδομών Γ. Λύτρα και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ν. Μπαλαμπάνη, του διευθυντή του υπουργού Υποδομών, Σταύρο Καραγκούνη,  καθώς και στελεχών της Περιφέρειας.
Ο κ. Δέδες ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του δρόμου Πογωνιά – Πλαγιά με το ποσό των 6.300.000€, ενώ επισήμανε την ανάγκη ωρίμανσης των μελετών για την αποκατάσταση των χωριών Κλεπά και Περίστα, ακόμη δεσμεύθηκε για  τη χρηματοδότηση για την συντήρηση του οδικού δικτύου Θέρμου και την αποκατάσταση του δρόμου Μελιγκοβα – Αμβρακιά.

Επίσης ο Γενικός γραμματέας ανακοίνωσε την χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της μελέτης για την οριζόντια σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, η οποία θα φθάσει έως την έκδοση των τευχών δημοπράτησης ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το στάδιο εξεύρεσης πόρων για την υλοποίησης του έργου.
Παράλληλα θα διατεθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ το ποσό των 5.000.000€ για την βελτίωση και συντήρηση του Εθνικού δρόμου από το Αγρίνιο έως τον κόμβο Κουβαρά, ενώ θα ακολουθήσει , σε μεταγενέστερο χρόνο, χρηματοδότηση και για αλλά σημεία της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Για τον οδικό Άξονα Αμβρακία -Άκτιο, ο κ. Δέδες ανέφερε ότι η πρώτη εργολαβία, από τις τέσσερις συνολικά του έργου, είναι σε εξέλιξη ενώ στις υπόλοιπες τρεις θα προχωρήσει σε συμπληρωματικές συμβάσεις ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.
Ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μεταξύ άλλων  αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης του έργου της σύνδεσης του λιμανιού του Πλατυγιαλίου Αστακού με την Ιόνια οδό κσι του οδικού έργου Αγρίνιο – Καρπενήσι .

Ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ,στάθηκε στην  συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΟΜΕΔΙ που έχει ως αποτέλεσμα ο νόμος να είναι σήμερα ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ