Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

«Ώρα μηδέν» για το μπάσκετ. Η ευθύνη του Γ. Βασιλακόπουλου.

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Έφτασε λοιπόν η «ώρα μηδέν» για το ευρωπαϊκό (επομένως και το ελληνικό) μπάσκετ. FIBA και Euroleague συγκρούονται σε μια μάχη μέχρις εσχάτων για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) διεκδικεί τα..... πρωτεία, επικαλούμενη το θεσμικό της ρόλο. Η Εuroleague, από την άλλη πλευρά, αντιτείνει: «Εμείς βάζουμε τα λεφτά, εμείς θα κάνουμε κουμάντο»…

Η αντιπαράθεση, ωστόσο, γίνεται σε ένα πεδίο που διαμόρφωσαν από κοινού οι αντιμαχόμενοι. Αφού οδήγησαν το μπάσκετ στην πλήρη εμπορευματοποίηση, μετέτρεψαν το άθλημα σε προϊόν και τους παίκτες σε… περιουσιακά στοιχεία. Ερίζουν λοιπόν τώρα για το ποιος θα έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης.

Μια πτυχή αυτής της σύγκρουσης αναδείχτηκε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπου είδαμε πολλές εθνικές ομάδες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης εξαιτίας των απαγορεύσεων, που επέβαλαν είτε οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, είτε το NBA, στους παίκτες τους να αγωνιστούν. Από την άλλη, είδαμε παίκτες μεγάλης αξίας, να αγωνίζονται εξουθενωμένοι μετά από ένα μαραθώνιο αγωνιστικών υποχρεώσεων που επιβάλλει το πρόγραμμα της Euroleague. Προβλήματα που αντιμετώπισε και η Εθνική Ελλάδας.

Εντύπωση, όμως, μου προκάλεσε, μια δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, παραμονές των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ενός ανθρώπου που είναι επί πολλά χρόνια επικεφαλής της Ομοσπονδίας και γνωρίζει, όσο κανείς άλλος, όσα συμβαίνουν στο ελληνικό, αλλά και στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Έχω, λοιπόν, την εντύπωση ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ θέλησε να προλάβει όσους, μετά από μια αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, θα έβγαιναν να πουν «τι χάλια είναι αυτά».

Αναρωτιέμαι: Τι δεν ήξερε ο κ. Βασιλακόπουλος για τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος του μπάσκετ από τη Euroleague, η τη FIBA;

Εγκλήματα, που δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ξεκίνησαν από τότε που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, «επαγγελματοποίησε» τον αθλητισμό, μετατρέποντας τον σε βιομηχανία.

Γιατί, λοιπόν, δεν βγαίνει ο πρόεδρος της ΕΟΚ να πει τα πράγματα με το όνομα τους; Να μιλήσει για τα προβλήματα του αθλητισμού, του ελληνικού και του παγκόσμιου, αφού γνωρίζει πολύ καλά τα παρασκήνια (ναρκωτικά, μαύρο χρήμα, πορνεία, εγκλήματα, πολιτική, ….).

Απευθύνομαι, τώρα, προσωπικά στο φίλο και παλιό συναθλητή (αυτός στο μπάσκετ, εγώ στο στίβο του Παναθηναϊκού), Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Γιώργο. Είμαστε μεγάλοι σε ηλικία, αρκετά αντέξαμε αυτή την αλητεία. Φτάνει πια!».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ