Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Παναγιώτης Λαλιώτης: Για το «ξεπούλημα» παραλιών και ακινήτων στη Δυτική Ελλάδα

Tην ώρα που «φουντώνει» το κύμα των αντιδράσεων σε άλλες περιοχές της χώρας ενάντια στο «ξεπούλημα» παραλιών και ακινήτων- φιλέτων που μπήκαν στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, οι φορείς της Δυτικής Ελλάδος αγρόν ηγόραζαν!
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Παναγιώτης Λαλιώτης, που από τον περασμένο Μάιο είχε απευθύνει κάλεσμα αντίστασης στα σχέδια της...
κυβέρνησης, επαναφέρει το θέμα, με αφορμή και την επικείμενη ηλεκτρονική δημοπρασία τεσσάρων ακινήτων στην Αχαΐα.
Ήδη έχει γίνει γνωστό πως το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα σε Αχαΐα και Ηλεία, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται μέσα σε προστατευόμενες περιοχές. Μεταξύ άλλων, στο «στόχαστρο» έχουν μπει οι παραλίες της Καλογριάς, της Μυρτούλας στην Κ. Αχαΐα, των Αλυκών στα Λεχαινά Ηλείας, του Πυργί, της Σπιάντζας, του Πόρου Μεσολογγίου, και άλλα ακίνητα, που ξεπουλιούνται άρον- άρον στο «βωμό» της βιωσιμότητας του χρέους.
Επιχειρηματικά συμφέροντα καραδοκούν για να αποκτήσουν τις συγκεκριμένες παραλίες εξοβελίζοντας τους Έλληνες πολίτες και παραβιάζοντας κατάφορα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης και της δωρεάν χρήσης του αιγιαλού.

«Πιστή στις προσταγές των δανειστών, η κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ξεπουλά 31.049.568 τ.μ. παραλιών σε ολόκληρη τη χώρα. Κι όμως εμείς δεν έχουμε καν αντιδράσει. Προφανώς, οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι και οι τοπικές Αρχές απολαμβάνουν τα μπάνια τους για τελευταία φορά ενδεχομένως σε ανοικτές παραλίες, αφού αν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης κανείς πολίτης δεν θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό. 
Η αποστολή του ΤΑΙΠΕΔ είναι η πώληση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, η αποστολή η δική μας πρέπει να είναι η υπεράσπιση της ελληνικής γης που βγαίνει στο σφυρί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ενώ έχουν ήδη στερηθεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, στερούνται και το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες μας», τόνισε ο κ. Λαλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ