Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΑΙΤΩΛΙΚΟ, ψάρεμα της αθερίνας με το παραδοσιακό σταφνοκάρι

Το ψάρεμα της αθερίνας, με σταφνοκάρι, στο Κανάλι του Αιτωλικού – μικρό αφιέρωμα
Αιτωλικό, Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014. Συναντήσαμε τον Νίκο Καβαλιέρη, έναν απ' τους τελευταίους εραστές του ψαρέματος με το παραδοσιακό σταφνοκάρι – 3 με 4 έχουν μείνει.....συνολικά - στο Κανάλι του Αιτωλικού. 
Αποτέλεσμα: ένα μικρό VIDEO και δυο καλές τηγανιές με αθερίνα, για το μεσημεριανό μας ποτό, το ουζάκι, ή το τσιπουράκι, τη μπύρα, το κρασάκι μας. Αυτό το χαρακτηριστικό ψάρεμα, επιβιώνει στο νησί πάνω από 1000 χρόνια, από τότε που το δίχτυ ήταν χειροποίητο. Είναι μαγευτικό, είτε πρόκειται για ψάρεμα της αθερίνας είτε για λαβράκια ή κέφαλους και τσιπούρες. 
Απολαύστε το μικρό VIDEO Απ. Σ. Μπλίκας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ