Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Το sms που μπλόκαρε τις εφορίες

Ένα sms-φάντασμα για επιστροφή φόρου έχει προκαλέσει πανικό στις εφορίες όλης της χώρας...
''Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014''.
Το sms αυτό συνοδεύεται από μία φήμη, ότι δηλαδή όλα ξεκίνησαν από μία.....δικαστική απόφαση που δικαίωσε καθηγητή ο οποίος είχε αιτηθεί την επιστροφή της έκτακτης εισφοράς.
Παρά το ότι τέτοια απόφαση δεν έχει εκδοθεί ούτε από το πλέον αρμόδιο, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας, 100.000 φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις επιστροφής της έκτακτης εισφοράς. Μάλιστα εντυπωσιακό είναι πως το συγκεκριμένο μήνυμα, που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό, αποτέλεσε αιτία για να την ''πατήσουν'' ακόμα και εφοριακοί, με τις αιτήσεις τους μέχρι στιγμής να ξεπερνούν τις 10.000.
Ο λόγος που το μήνυμα αυτό προκαλεί έμφραγμα στις εφορίες είναι πως οι εφοριακοί οφείλουν να απαντήσουν εγγράφως σε κάθε μία από αυτές τις αιτήσεις.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ