Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΣΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ...ΠΕΔΥ

ΤΡΟΪΚΑΝΟΤΕΡΟΙ……..ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ!
ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ  ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ!
H   κυβέρνηση με την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για το Π.Ε.Δ.Υ( Πρωτοβάθμιο Εθνικό δίκτυο Υγείας) προωθεί την πιο άγρια αντιδραστική τομή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της task force σηματοδοτεί την αποχώρηση του κράτους από τον κρίσιμο χώρο της.....
ΠΦΥ.
 Στην καρδιά της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η καταστροφική πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ  και  γεννά εκατομμύρια ανασφάλιστους, φτωχούς και ανήμπορους  το κράτος, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Δηλαδή με απλά λόγια καταργείται η δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα! Με την λειτουργία του ΠΕΔΥ μειώνονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ  οι  δομές που θα προστρέχει ο κοσμάκης να βρει την υγειά του  χωρίς να πληρώνει!
Η λεηλασία των δομών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) συμπληρώνεται με το μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας- απολύσεων από την έναρξη της μνημονιακής καταστροφής! Περίπου 8500 εργαζόμενοι  οδηγούνται στη λαιμητόμο της ψευδεπίγραφης διαθεσιμότητας.
Το  Υπουργείο Υγείας στριμωγμένο στα σχοινιά από την ηρωική απεργία διαρκείας των γιατρών των δομών του ΕΟΠΥΥ απαντά με άγριο , ρεβανσιστικό τρόπο. Οδηγεί χιλιάδες γιατρούς σε απόλυση προκαλώντας όταν μιλά για <<ελεύθερη επιλογή>> αυτοαπόλυσης προβοκάροντας ανοικτά με την <<πλήρη και αποκλειστική απασχόληση>>
Απαιτεί το κλείσιμο των ιατρείων που έχει φροντίσει ήδη να τα εξοντώσει με χιλιάδες τρόπους και  <<προσφέρει >> μια εργασιακή σχέση πραγματικά στον αέρα, 8(!) μηνών για να φθάσουν  (αν) στην τελική κρίση για θέσεις του ΕΣΥ (άγνωστο πόσες , με ποια κριτήρια κλπ).
Ανοίγει ο δρόμος για κλείσιμο δεκάδων πολυιατρείων του πρώην  ΙΚΑ  σπρώχνοντας στην απόγνωση εκατοντάδες  χιλιάδες  φτωχούς  εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους που δεν τολμούν να σκεφθούν να πληρώσουν για την υγεία τους. Για να μην μιλήσουμε για τα εκατομμύρια ανασφάλιστους που στριμώχνονται στο κοινωνικό  περιθώριο χωρίς καμιά δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας.
Το απίστευτο χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή(!) και η πρωτοφανής απόφαση για καθιέρωση πλαφόν στη συνταγογράφηση  στο 80% της περυσινής φαρμακευτικής δαπάνης ανά γιατρό υπακούουν στην ίδια <<λογική>>: σ την πολιτική της ανθρωπιστικής κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής που αποσύρει το κράτος από στοιχειώδεις παροχές για το λαό ζητώντας να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη (άδεια) τσέπη για να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά( υγεία, φάρμακο).
Από μια κυβέρνηση  που δεν διστάζει μέσα στον αυταρχικό της κατήφορο να απαγορεύει το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να συγκεντρώνεται και να διαδηλώνει κατά του βασικού πυλώνα άσκησης της πολιτικής κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων: την Ευρωπαική Ένωση. Και να προχωρά σε προκλητικές συλλήψεις συνδικαλιστών (Παύλος Αντωνόπουλος) σπέρνοντας την οργή στους αγωνιστές που δεν σκύβουν το κεφάλι…
Στον κοινωνικό μεσαίωνα απαντάμε :
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Τον δρόμο δείχνει η ηρωική απεργία διαρκείας των γιατρών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Με καθολική συμμετοχή, με μαζικές δημοκρατικές διεκδικήσεις αρνούνται να συναινέσουν στη διάλυση της δημόσιας υγείας και στον επαγγελματικό τους αφανισμό. Στην κρίσιμη στιγμή του αγώνα απαντάμε  με ευρύ συντονισμό:
ü  Με όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς  με τον ΕΟΠΥΥ σε αντίθεση με τις αποφάσεις της ΕΝΥ-ΕΟΠΥΥ που στηρίζει(!) την άθλια πρόταση του Υπουργείου για το ΠΕΔΥ  παραβλέποντας την απόλυτα κοινή βάση των προβλημάτων  με τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.
ü  Με πανυγειονομική πάλη κόντρα στη λογική των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ  που τσακώνονται ποιος θα πρωτοσυναντήσει  τον Πρωθυπουργό κοροιδεύοντας τους γιατρούς πως  τάχα  ο επικεφαλής της κυβέρνησης που σκορπά τη δυστυχία στο λαό θα δώσει τη λύση…
ü  Με αποφασιστικά βήματα κοινής δράσης  και αγώνα με όλους τους  κλάδους  που απειλούνται ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα  ή σχετίζονται με την επίθεση στα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ!!
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

                                                   ΑΡΣΙ 16.1.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ