Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ε.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πάτρα 29-9-2011
Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.)
Δυτικής Ελλάδος
Aλεξ. Yψηλάντου 114-116
262 25 Πάτρα
THΛ.:2610 270097 FAX: 2610 273693

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός εκλέχθηκε Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος μετά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στην Πάτρα, με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ..

Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Αθανάσιος Καρπής, Δήμαρχος Ερυμάνθου, Γραμματέας ο κ. Γεράσιμος Παρασκευόπουλος, Δήμαρχος Πύργου και μέλη στην......
 Εκτελεστική Επιτροπή ο κ. Γιώργος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων, και Δημήτριος Κατσικόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων.

Ο κ. Μοσχολιός μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος έκανε την εξής δήλωση:

«Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους που εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος και στα άλλα όργανα.

Σήμερα με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για το νέο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος.

Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας και την Αυτοδιοίκηση.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» θέτει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά σε νέες συνθήκες και δεδομένα.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει κυρίως να ανταποκριθεί στο ρόλο που οι πολίτες προσδοκούν από αυτή, να αποτελέσει τον ισχυρό θεσμό που θα αμβλύνει τις επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα του πολίτη δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο δράσεων κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Στόχος μας είναι ο νέος αυτός ισχυρός θεσμός, η Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος, να αποτελέσει ένα όργανο το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και θα αναδείξει την ενιαία πια συνείδηση και φωνή του τόπου μας.

Πιστεύουμε ότι η Δυτική Ελλάδα έχει κοινά προβλήματα και μέσω της λειτουργίας του νέου θεσμού της Π.Ε.Δ. όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε την περιφερειακή συνείδηση που απαιτείται για την αντιμετώπιση των κοινών μας ζητημάτων.

Θέλουμε και πρέπει να διαδραματίσουμε ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας μέσα από πολιτικές που θα προωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής, θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα «περιβάλλον», θα επιλύουν κοινωνικά ζητήματα ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Δεσμευόμαστε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεργαστεί με το σύνολο των Δήμων για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση αλλά και την επίλυση των διαρθρωτικών προβλημάτων των Δήμων μετά την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Όλοι μαζί, όπως άλλωστε φάνηκε από την πρόταση της παράταξής μας να συμμετέχει ο Δήμαρχος Πάτρας Γιάννης Δημαράς στην Εκτελεστική Επιτροπή, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, όχι με δική μας ευθύνη με συλλογικότητα, ενότητα και διεκδικητικότητα θα αγωνιστούμε για το καλό του τόπου μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ