Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλες καταστροφές στο Αγρίνιο απο τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν το νομό Aιτωλοακαρνανίας

Από τις πρώτες πρωινές ώρες κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Δυτική Ελλάδα. Σφοδρές οι καταιγίδες στην Αιτωλ/νία. Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, πτώσεις δέντρων και φωτιές από κεραυνούς στο Αγρίνιο.

Ξαγρύπνησαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Αιτωλ/νίας, από την ένταση που παρουσιάζει η επιδείνωση του καιρού, από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στις 4 τα ξημερώματα, σημειώθηκε σφοδρή καταιγίδα στο Αγρίνιο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε οικίματα, καταστήματα και δημοτικές υποδομές. Ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ υπάρξαν διακοπές ρεύματος στο δίκτυο της ΔΕΗ σχεδόν σε όλον το δήμο. Το Καινούργιο συνεχίζεται το μπλάκ άουτ. Υπόγεια πλημμύρισαν και σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στις Αγροτικές καλλιέργειες, όπως μάθαμε από αγρότες της περιοχής αυτής στη Λεπενού μεγάλες...
είναι οι καταστροφές σε μικρά λιόδεντρα, καθώς επίσης κόπηκαν και πλατάνια στη Δουγρή. Πολλά δένδρα έχουν σπάσει στο Αγρίνιο, όπως στο Πάρκο, στη Δ. Σταϊκου, στον επαρχιακό δρόμο προς τη Ν. Αβώρανη (εργατικές κατοικίες) και στην περιφέρεια (Μακρυνεία, Τριχωνίδα). Στο πάρκινκ του πρώην ALDI κόπηκαν τα στέγαστρα και έπεσαν στα σταθμευμένα οχήματα που ήταν στο παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το φαινόμενο άρχισε από τις 4:00 τα ξημερώματα και εξελίχθηκε περίπου σε μια ώρα, ταυτόχρονα το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής Αγρινίου έχει πάρει φωτιά από δεκάδες κλήσεις πολιτών. Έχουν γίνει επεμβάσεις για πτώσεις δέντρων, ενώ υπάρχουν αναφορές για δυο φωτιές από πτώσεις κεραυνού στην Παραβόλα και στο Αγρίνιο. Πολλές ζημιές έχουν υποστεί τέντες, στέγαστρα σε κατοικίες εξαιτίας σε όλη την περιοχή απο τους θυελλώδους ανέμους.
Πάντως τα συνεργεία του δήμου φάνηκαν στους δρόμους μετά τις 10 το πρωί...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ