Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος: Επιχειρείται νέα επιδρομή κατά των πολυτέκνων με τις μετεγγραφές των φοιτητών.

                                              Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!
Μετά τον εμπαιγμό των αδιόριστων  πολυτέκνων εκπαιδευτικών  από το Υπουργείο Παιδείας φέτος, επιχειρείται τώρα να έλθει η σειρά των  φοιτητών και σπουδαστών μας με τις αλλαγές που πραγματοποίησε η κ. Υπουργός στο θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών, παρά τις, περί αντιθέτου, διαβεβαιώσεις της.

Το περίεργο είναι ότι ενώ διευρύνει τις κατηγορίες των μετεγγραφόμενων φοιτητών, τους μόνους που προσπαθούν να θίξουν είναι η κατηγορία των πολυτέκνων, που αποτελούν μόνο το 30% και όχι το 95%, όπως ισχυρίζεται η κ. Υπουργός, είναι δε οι μοναδικοί που προστατεύονται από το Σύνταγμα μας!

Να σημειωθεί ότι ενώ  τα  Μηχανογραφικά  δελτία των υποψηφίων σπουδαστών  κατατίθεντο (7-20/7ου), πληροφορηθήκαμε  ότι προωθούνταν   αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών που δυστυχώς έθιγαν τους πολύτεκνους φοιτητές … σε ανησυχίες μας που είχαμε εκφράσει στο Υπουργείο, αυτό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στις 9/7ου, που έλεγε: «Οι ρυθμίσεις αφενός θα σέβονται τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους… Καθίσταται δε σαφές ότι οι αλλαγές αυτές δεν θίγουν καμία κατηγορία μετεγγραφόμενων. Οι δε ευνοϊκές ρυθμίσεις  που προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των μετεγγραφών, είναι  λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυρίων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της κρίσης».                                                    
Λίγες μέρες αργότερα… στις 13/7ου ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος σε σχετική ερώτηση Βουλευτή, δήλωσε στη Βουλή:
«….Δεν υφίσταται ενδεχόμενο αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στις μετεγγραφές των τέκνων της τρίτεκνης οικογένειας».

Την 1η /9ου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η κ. Υπουργός  τόνισε: «…για το θέμα των μετεγγραφών, μην ανησυχείτε. Είναι όπως ήταν, δεν υπάρχει θέμα στους πολύτεκνους. Το διευκρινίζω τώρα και αν χρειασθεί θα το διευκρινίσω και στο κείμενο.» 

Στις 8/9ου  στην Ολομέλεια της Βουλής η κ. Υπουργός επανέλαβε: «…Να κάνω πολύ καθαρό και σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πολυτέκνων. Οι ισχύουσες διατάξεις δεν αγγίζονται. Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι έχουν τα δικαιώματα που είχαν σε όλη την προηγούμενη περίοδο».

Στις 9/9ου  στην Ολομέλεια της Βουλής η κ. Υπουργός,   απαντώντας σε παρατηρήσεις Βουλευτή που ζητούσε… οι αλλαγές να γίνουν τουλάχιστον από του χρόνου, καθότι τα παιδιά είχαν καταθέσει τα μηχανογραφικά τους και δεν το γνώριζαν για τρίτη φορά δήλωσε: «…Να σας πω στο θέμα των μετεγγραφών ότι έγινε στο σωστό χρόνο. Έγινε στις 9 Ιουλίου, ενώ η συμπλήρωση των μηχανογραφικών ήταν στις 20 Ιουλίου.».

            Ενώ δε, όπως ψηφίσθηκε η διάταξη του νόμου δεν θίγει τους πολυτέκνους, αφού οι πολύτεκνοι δεν υπάγονται στις εξαιρέσεις των φοιτητών, που έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής του άρθρου 25 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 3879/2010, οι υπάλληλοι των αρμοδίων γραφείων του Υπουργείου και οι συνεργάτες της Υπουργού, θεωρούν ότι ο νέος νόμος αφορά και τους πολυτέκνους!!

Η ισχύουσα διάταξη, για τους πολυτέκνους, είναι η του άρθρου 3  παρ. 1 του Ν. 860/1979 που αναφέρει:

 «1. Τέκνα πολυτέκνων, εγγραφέντα ή εγγραφόμενα εις Ανωτάτην ή  Ανωτέραν Σχολήν της ημεδαπής κατόπιν εξετάσεων, μετεγγράφονται τη αιτήσει των εις το πρώτον ή το δεύτερον έτος σπουδών αντιστοίχου Σχολής (ή Τμήματος Σχολής) πλησιεστέρας του τόπου μονίμου κατοικίας των γονέων των».

Τώρα, όμως, με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας επιχειρείται να πληγούν οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους !!!… ΄Ετσι αν κάποιος  π.χ.  πολύτεκνος σπουδαστής:

α) Περάσει στο ΤΕΙ Χαλκίδας… και ζητήσει Μετεγγραφή προς ΤΕΙ Αθήνας ή Πειραιά δεν θα μπορέσει να την πάρει, αφού η Χαλκίδα με την ψηφισθείσα διάταξη του νόμου έγινε Αττική(!!)

β)  Ζητήσει Μετεγγραφή από ΤΕΙ Πάτρας, Θεσσαλονίκης  που πέρασε… για Αθήνα, ενδέχεται να βρεθεί αντί για Αθήνα… Χαλκίδα, καθότι η Χαλκίδα φαίνεται ότι «μετακόμισε» στο Λεκανοπέδιο Αττικής!!!!

          Με τη μέθοδο αυτή αύριο το Υπουργείο Παιδείας θα «μετακομίζει» την Κρήτη, τη Θράκη, την  Ήπειρο κ.λπ. στο Λεκανοπέδιο της  Αττικής!!!
Το ίδιο επιχειρείται και με τα ομοειδή Τμήματα των ΑΕΙ.  Ενώ ανακοινώθηκε ότι πλέον οι μετεγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά, τελευταία λέγεται ότι τίθενται εκτός αυτού οι μετεγγραφές των ασθενών, των ορφανών, των με εισοδηματικά κριτήρια, για λόγους προσωπικών δεδομένων και θα γίνονται με το παλαιό καθεστώς από τις σχολές τους, άρα δεν ισχύουν γι΄ αυτούς τα ομοειδή Τμήματα!

Είναι εμφάνιση Πολιτείας αυτή από τη μία με το νόμο για τον «Καλλικράτη» να μην θεωρεί ότι η Εύβοια ανήκει στην Αττική και αμέσως μετά για τις μετεγγραφές να θεωρεί ότι η Εύβοια ανήκει στο Λεκανοπέδιο της  Αττικής!!!

Καλούμε την  Υπουργό της Παιδείας να παρέμβει αμέσως και να σταματήσει αυτή τη τακτική των συνεργατών της και των άλλων υπαλλήλων, πού προσπαθούν να πλήξουν τους πολυτέκνους διαπνεόμενοι από αντιπολυτεκνική διάθεση σε μια χώρα, πού έχει ήδη μετατραπεί σε γηροκομείο και απλώς περιμένει το τέλος της. Δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στην Υπουργό Παιδείας αυτή η αντιπολυτεκνική τακτική, εκτός εάν οι φιλοδοξίες της περιορίζονται στον ρόλο μίας απλής Υπουργού και ουδέν πέραν τούτου. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται οι πολύτεκνοι στα Διοικητικά Δικαστήρια για να δικαιωθούν.


Από το γραφείο τύπου της ΑΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ