Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η πολιτική ελευθερία των πολιτών τελειώνει με την ψήφιση του Καλλικράτη...!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ… ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΣΕΛΙΓΚΑΤΟ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ  ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                   ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Του Σ.  Κοτσάφτη 
 Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές είναι κρισιμότατες όχι για τα κόμματα: όχι για το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο και θα χρωματίσει με την αλαζονεία και την αυθάδειά του τον χάρτη της Ελλάδας, αλλά για τους πολίτες: Για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Για τη δημοκρατία και τους θεσμούς που τη διέπουν. 
Τούτες οι  δημοτικές εκλογές συνδέονται άμεσα με τον τρόπο που θέλουν οι πολίτες και με το είδος και την ποιότητα της δημοκρατίας  που επιθυμούν να τους Διοικεί. 
Αρκετά καλυμμένα, τα κόμματα, ζητάνε την συγκατάθεση των πολιτών για ένα ΑΛΛΟ σύστημα διακυβέρνησης. Ένα σύστημα που απομακρύνει τον πολίτη από τον ΕΛΕΓΧΟ της εξουσίας, τον απομακρύνει από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, του στερεί την αυτοδιοίκηση της κοινωνίας του
και του καταργεί το δικαίωμα της ανεξάρτητης συμμετοχής στις πολιτικές διαδικασίες και εξελίξεις.
Πρόκειται για το στήσιμο  ενός ιδιωτικού εργοστασίου εξουσίας, το οποίο επίσημα με τις εκλογές αδειοδοτείται  για να παράγει φοβισμένους πολίτες, πολίτες  που θα είναι απαρέγκλιτα υποτελείς στο κόμμα και θα εκπαιδεύονται να είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να θυσιαστούν  - σαν πρόβατα -  στις ορέξεις και τις απαιτήσεις του αυτοκράτορα: αρχηγού του κόμματος και της κυβέρνησης.
 Όλα αυτά θα φέρνουν πάντα σε κάθε βαθμίδα της εξουσίας το υπηρετικό προσωπικό του κόμματος:  Μας  εξουσίαζε, και αυτό το «νέο» σύστημα εγγυάται ότι θα μας εξουσιάζει η κομματική υπηρέτρια, η ανικανότητα, η αγνωσία, η αυθάδεια, η αλαζονεία, η ειρωνεία,  η φαυλότητα, η ασχετοσύνη, η ρεμούλα, η κομπίνα, η αρπαχτή, η αδιαφάνεια, η ατιμωρησία και η … κακή μας μοίρα! 
Η ανικανότητα και η διαφθορά: τα κόμματα και η νομενκλατούρα τους, προσπαθούν να διατηρήσουν την εξουσία, να παραμείνουν οι μοναδικοί πρωταγωνιστές της Πολιτικής εξέλιξης του τόπου μας. Σκάρωσαν ένα πολιτικό σύστημα που αποσυνθέτει και διαλύει τις τοπικές κοινωνίες και απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους πολίτες από το πολιτικό γίγνεσθαι. 
Η εναλλαγή στην εξουσία κατοχυρώνεται στα… κόμματα:  είναι  κομματική υπόθεση και ΟΧΙ υπόθεση των πολιτών.  Η συμμετοχική δημοκρατία, η δημοκρατία που θέλει και κατοχυρώνει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πολιτών, την ελεύθερη βούλησή τους,  τελειώνει με την ψήφιση του Καλλικράτη από…. τους πολίτες!
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι η επιβολή κοινοβουλευτικής δικτατορίας.
Σήμερα η προσπάθεια που γίνεται είναι να κατοχυρωθεί αυτό το σύστημα … «δημοκρατικά»:  με την συμμετοχή και την ψήφο του λαού  στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.  Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  το καθεστώς που ευνοεί την κομματοκρατία: την παγίωση στην εξουσία αυτών που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή.
Με δημοκρατική επίφαση δοκιμάζονται οι  αντοχές, το φρόνημα  και η ανεκτικότητα των πολιτών και… έπονται τα βάσανα…
Ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση;
Να ΜΗΝ ανταποκριθούν στο κομματικό και αρχηγικό  κάλεσμα οι πολίτες.
Να μην συμμετάσχουν σε εκλογικούς σχηματισμούς και μηχανισμούς.
Με κανένα τρόπο να μη νομιμοποιηθεί το υπό ψήφιση σύστημα.
Με όποιον τρόπο οι πολίτες αποφασίσουν, είτε συλλογικά,  είτε ο καθένας ξεχωριστά, να σταλεί: το ΟΧΙ στον Καλλικράτη και το μήνυμα:
 ΕΜΕΙΣ, (ο λαός),  κυβερνάμε, εσείς υπακούετε.    
                                                                                      Σ. Κοτσάφτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ