Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Το βίντεο της αποδόμησης του Παπανδρέου


Εισαγωγικό Βίντεο Συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ του  Α. Σαμαρά, Προέδρου ΝΔ 

Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου. Αυτή η φράση του Αντώνη Σαμαρά στη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου περικλείει όλη την παρουσία του στην ΔΕΘ, την πρώτη ως ηγέτη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και μπορεί άλλοι να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν με τις θέσεις που ανέπτυξε.



Σε ένα όμως είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν όλοι. Ο Σαμαράς δεν διαβάζει τσιτάτα και ομιλίες που τις γράφουν άλλοι. Ο Σαμαράς γνωρίζει σε βάθος το θέμα που αναπτύσσει κάθε φορά. Ο Σαμαράς πιστεύει αυτά που λέει και δεν κουράζεται να κάθεται ώρα στο βήμα για να τα εξηγεί. Κορυφαίο παράδειγμα σήμερα: Πέφταν ένας – ένας στις επάλξεις του καθήκοντος οι δημοσιογράφοι μέχρι να τελειώσει. Τους… έλιωσε.
Αλλα, η σημερινή συνέντευξή του θα μείνει “ιστορική” και για τον εξής λόγο:
“Δεν θα επιδείξω εγώ σε ένα πρωθυπουργό 5,5 ετών πότε πρέπει να μιλήσει... Τα ιστορικά πρόσωπα, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί, έχουν την ευθύνη εκείνη πότε θα αναφερθούν στα πεπραγμένα της δικής τους κυβέρνησης. Η δική μου ευθύνη είναι το μέλλον της παράταξης και η χάραξη ελπιδοφόρας πορείας για τη χώρα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Έτσι, με τον τρόπο αυτό πέρασε τον Κ. Καραμανλή στην… Ιστορία και άνοιξε οριστικά μια νέα σελίδα στη ΝΔ, αφού η χθεσινή ηγετική του εμφάνιση και ομιλία στην ΔΕΘ επικροτήθηκε από όλους και όλους μέσα στο κόμμα.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, ο κ. Σαμαράς:
Επανέλαβε όσα τόνισε και στην χθεσινή ομιλία του, ότι δηλαδή το μνημόνιο ούτε μονόδρομος ήταν, ούτε διέξοδο αποτελεί για τα προβλήματα της χώρας.
Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «πολιτική εξαπάτηση».
Εμφανίστηκε αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα έβαζε τη χώρα σε μια ανώφελη περιδίνηση. Εγώ είμαι υπεύθυνος δεν είμαι Παπανδρέου, είπε χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό.
Άφησε να εννοηθεί ότι θα συμφωνήσει με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, αρκεί, να μην περιοριστεί μόνο στην περίοδο 2004 -2009.
Δήλωσε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου καλύπτοντας πλήρως τον Καραμανλή, ενώ για το ενδεχόμενο κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού στην Προανακριτική σημείωσε ότι «προνομιακό καθεστώς δεν υπάρχει για κανένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ