Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε η αποτύπωση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία

Ολοκληρώθηκε η αποτύπωση των ζημιών στην Αιτωλοακαρνανία – Απομένει η έκδοση ΚΥΑ για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν 
από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της απογραφής των ζημιών που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έπειτα από τις ραγδαίες....
βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατέγραψαν τις ζημιές στις επιχειρήσεις και αντίστοιχα από τους οικείους Δήμους καταγράφηκαν οι ζημιές σε κατοικίες.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, η αποτύπωση της κατάστασης έχεις ως εξής:
Σε περιοχές του Δήμου Μεσολογγίου υπέστησαν ζημιές 52 κατοικίες και 13 επαγγελματικοί χώροι.
Σε περιοχές του Δήμου Αγρινίου υπέστησαν ζημιές συνολικά 1.051 κατοικίες και 64 επαγγελματικοί χώροι.
Σε περιοχές του Δήμου Αμφιλοχίας υπέστησαν ζημιές 12 κατοικίες, 9 επαγγελματικοί χώροι και μία αποθήκη.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, επόμενο βήμα είναι η έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Υποδομών, μέσω της οποίας θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων και την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων προς τους πληγέντες.
Προς αυτήν την κατεύθυνση,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή του προς το υπουργείο Υποδομών και τις αρμόδιες διευθύνσεις αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, ζήτησε την οριοθέτηση των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.
 «Όπως γνωρίζετε-αναφέρει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας- η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε τους Δήμους Μεσολογγίου, Αγρινίου τις Δημοτικές Ενότητες Αμφιλοχίας και Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας, τις Τοπικές Κοινότητες Αργυρού Πηγαδίου, Αμβρακίας, Χαλικίου και Κοκκινόβρυσης του Δήμου Θέρμου, τις Δημοτικές Ενότητες Ανακτορίου και Μεδεώνος και την Τοπική Κοινότητα Βάτου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας το χρονικό διάστημα από 30 Νοεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου 2017 , προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές, επιχειρήσεις, σπίτια , σε ιδιωτικές περιουσίες και καλλιέργειες».
  Το αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας έχει ως στόχο την λήψη απόφασης οριοθέτησης περιοχών, από το υπουργείο Υποδομών με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια λόγω των πλημμυρών και την ένταξής του σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

«Η παρέμβασή μας στοχεύει στην άμεση αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στις περιουσίες των πολιτών, με την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Από την πρώτη στιγμή που οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας κινηθήκαμε με γρήγορους ρυθμούς, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, ώστε να επανέλθει σύντομα η καθημερινότητα στους πληγέντες συμπολίτες μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ