Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΓΟΕΒ Αχελώου: "Δεν μπορεί να αποφασίζουν άλλοι για την αποστράγγιση περιοχών ευθύνης μας"

ΠΡΟΣ:
Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

ΚΟΙΝ:
Όπως Πίνακας Αποδεκτών 
ΘΕΜΑ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Παρασκευή 12/1/18 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με αντικείμενο την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιόνιας Οδού και γενικότερα την... αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Μεσολογγίου μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016 και του Δεκέμβρη 2017.

Επίσης, διαμαρτυρόμαστε γιατί όπως γνωρίζετε από την ισχύουσα νομοθεσία, την αποστράγγιση της ευρύτερης περιοχής, από τον ποταμό Εύηνο μέχρι και τον ποταμό Αχελώο γίνετε από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Οι εν λόγω Οργανισμοί προστατεύουν μεταξύ άλλων τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου και τον πρώην Δήμο Οινιάδων. Επιπλέον θα πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι οι δύο αρδευτικές Διώρυγες Δ20 και Δ28 οι οποίες είναι αρδευτικές, κατά τους χειμερινούς λειτουργούν παράνομα και παράτυπα ως αποστραγγιστικές, Προκειμένου να αποστραγγίσουν τα πλεονάζοντα νερά των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας προστατεύοντας τον Δήμο Αγρινίου από πλημμύρες. Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε την ανάλογη εμπειρία και ευθύνη για την αποστράγγιση των παραπάνω περιοχών, Δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υποδομών πριν προβεί στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας οδού και του Μεσολογγίου, να κληθούμε να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις απόψεις μας για τη βελτίωση ση της αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής.

Είμαστε στη διάθεσή σας και θεωρούμε επιτακτική την συνάντηση και παρακαλούμε για τα δέοντα.

                                                                         Γ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΛΩΟΥ
ΟΠΩΣ  ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:         

1.   Γραφείο Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύου
2.   Γραφείο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
3.   Γενικό Γραμματέα Υπουργού Υποδομών
4.   Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
5.   Νέα Οδό Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ