Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τίμησαν χθες τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο στην Κυψέλη Αγρινίου

Πλήθος κόσμου τίμησε χθες τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο στον τόπο θυσίας του στην Κυψέλη, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού παρευρέθηκαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ταξικά σωματεία και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία των απλήρωτων...
καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας αφού και ο ίδιος ο Μ. Βλάχος σκοτώθηκε σε συλλαλητήριο καπνοπαραγωγών. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του χρονικού του αγώνα των καπνοπαραγωγών το 1962 από το μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αμφιλοχίας Δήμου Διαμάντω. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μακρυνείας Βασίλη Θεοδωρόπουλο όπου μίλησε εκμέρους των απλήρωτων καπνοπαραγωγών. Αναδείχτηκε ότι ακόμη και μετά από τόσα χρόνια η θυσία του είναι επίκαιρη όσο ποτέ . Από την πλευρά τους οι καπνοπαραγωγοί τόνισαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν. 
Στη συνέχεια έγινε η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της ΟΑΣ Σπύρο Κοτοπούλη όπου τόνισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης και η έξοδο από τα μνημόνια δεν αφορούν τους μικρομεσαίους αγρότες αλλά την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και την θωράκιση της ανταγωνιστηκοτητας τους, περιγράφοντας έτσι την ζοφερή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Για παράδειγμα ανέφερε σήμερα που μιλάμε επικρατούν ανοιχτές τιμές σε αρκετά προϊόντα όπως οι ελιές Αγρινίου και τα καλαμπόκια ενώ οι τιμές του κρέατος και του γάλακτος κατρακυλούν. 
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την φοροληστεία και κάθε λογής χαράτσια που πλέον δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν, βάζουν θηλεία στο λαιμό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων οδηγώντας τους στον αφανισμό. Επίσης ανάφερε ότι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της ΟΑΣ δίνεται στις 28 του μήνα στην ΔΑΟΚ Αιτ/νιας στο Μεσολόγγι στις 11.00 το πρωί όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από Αντιπροσωπεία της ΟΑΣ και Αγροτικών Συλλόγων του Νομού για απλήρωτα προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας από το 2012. Ενώ την Παρασκευή 29 του Σεπτέμβρη η Ομοσπονδία θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από τα ο Εργατικό Αγρινίου στην πλατεία στο σιντριβάνι και ώρα 10.30.
Τέλος ακλούθησε κατάθεση στεφάνων από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Αγρινίου, ενώ στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε κλείσιμο του δρόμου και συμβολικά οι καπνοπαραγωγοί έβαλαν φωτιά σε καπνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ