Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Την Τρίτη 26 /9/17, Απεργούν οι Δημοσιογράφοι σε όλα τα Μέσα Eνημέρωσης

Βόλος 23/09/2017
ENΩΣH ΣYNTAKTΩN HMEPHΣIΩN EΦHMEPIΔΩN
ΘEΣΣAΛIAΣ, ΣTΕΡΕΑΣ EΛΛAΔAΣ KAI EYBOIAΣ
K. KAPTAΛH 1 – IAΣONOΣ, BOΛOΣ THΛ. 24210-32885, FAX 24210-23374, Web http://www.pressunion.gr,
e-mail pressun1@otenet.gr, proedros@pressunion.gr, gramateas@pressunion.gr
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Σ.Υ
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει ομόφωνα 24ωρη απεργία σε όλα... τα Μέσα, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τα επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων, ανάμεσά τους και το Επικουρικό Ταμείο Αρωγής Συντακτών της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.
Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου (από τις 06.00 έως την ίδια  ώρα της επομένης) και συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Oι δημοσιογράφοι, διεκδικούν:
-  Να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους
- Να διασφαλιστούν νομοθετικά οι οικονομικοί πόροι των ταμείων του κλάδου
- Η κυβέρνηση να ρυθμίσει άμεσα με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου.  

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς μετά από ένα και πλέον χρόνο δεν έχει βρεθεί καμία λύση για τα επικουρικά ταμεία του κλάδου και όλοι οι εργαζόμενοι είναι κυριολεκτικά τον αέρα.  Της υπενθυμίζουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της επικουρικής ασφάλισης σε όλους τους εργαζόμενους.

Τέλος, θεωρούμε δεδομένη τη μαζική και ενωτική συμμετοχή των συνάδελφων  στην απεργιακή κινητοποίηση που εξαγγέλθηκε και όσες εξαγγελθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε.

Συναδελφικά

Tο Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ