Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Στα δεύτερα εγκαίνια της Ιόνιας οδού ο Τσίπρας εξήγγειλε κάθετη σύνδεση με το Αγρίνιο και επέκταση μέχρι την Κακαβιά και την Αμβρακία Οδό!!!

Το πότε προφανώς θα μας το πει παραμονές των εκλογών
Με πανηγυρικές ομιλίες εγκαινιάστηκε μόλις ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού, του δρόμου που ενώνει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα. Στο βήμα ανέβηκαν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας και ο.....
Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. 

Και οι δύο συνεχάρησαν όσους εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν το έργο, τους υπηρεσιακούς και ευχήθηκαν ο δρόμος να είναι καλοτάξιδος. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις σημαντικότερες δηλώσεις τους:

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ξεκινήσε λέγοντας ότι με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ολοκληρώνονται οι 4 βασικοί οδικοί άξονες της χώρας. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και γιορτάζουμε όλοι μαζί ένα έργο πνοής για τη Δ. Ελλάδα», σημείωσε. 

Ο κος Σπίρτζης μίλησε για τα 2,5 χρόνια που είναι επικεφαλής του Υπουργείου Υποδομών ενώ τόνισε πως τα έργα θα συνεχιστούν. Με το γνωστό του μότο: "τα έργα δεν ανήκουν σε κανένα Υπουργό, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο", δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα στελέχη του Υπουργείου με ειδική μνεία στην πραγματικά πολύ μεγάλη συμβολή του κου Ζήσιμου Καρβούνη, στελέχους του Υπουργείου που ανέλαβε τις τύχες του έργου και κατάφερε να λύσει όλους του Γόρδιους Δεσμούς του.

Ευχαρίστησε τον παραχωρησιούχο αλλά και τους Ανεξάρτητους Μηχανικούς ειδικά για την ενοικίαση τμημάτων καθώς, όπως είπε, χωρίς αυτό δεν θα είχαν ολοκληρωθεί οι οδικοί άξονες.

Καταφέρθηκε σε όσους καθυστέρησαν τις απαλλοτριώσεις, αναφέρθηκε σε κύκλωμα απαλλοτριώσεων ενώ μίλησε και για την έλλειψη σύνδεσης του άξονα με άλλες περιοχές.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έργο που αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην περιοχή και βγάζει από την απομόνωση την Ήπειρο. Τόνισε δε, ότι το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου.

Σημείωσε ότι το έργο κατασκευάστηκε με 4 διαφορετικές Κυβερνήσεις αλλά ολοκληρώθηκε με την παρούσα Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το 2015 το έργο παρελήφθη στο 50% και μέσα σε 2 χρόνια επετεύχθη η ολοκλήρωσή του, βάσει χρονοδιαγραμμάτων, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο για ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά για τους άξονες που δόθηκαν στην κυκλοφορία, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι εξασφαλίστηκε μείωση των απαιτήσεων κατά 900 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 230 εκατ. αφορούσαν την Ιόνια Οδό.

Κατά την ομιλία του, συνέχισε λεγοντας ότι γίνεται αλλαγή στη συνολική συνείδηση για τα μεγάλα έργα που εξυπηρετούν τον πολίτη και δίνουν οικονομική πνοή συμβαδίζοντας με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

"Αποκτά διεθνή σημασία η Ιόνια Οδός καθώς η λειτουργία της βοηθά στη σύνδεση με τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ ταυτόχρονα φέρνει την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα πιο κοντά με την υπόλοιπη χώρα", τόνισε. Ο κος Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο αγαθό της οδικής ασφάλειας, καθώς όπως είπε η Ελλάδα κατέχει θλιβερά ρεκόρ, που οφείλονταν και στο απαρχαιωμένο οδικό της δίκτυο. 

Τέλος, εξήγγειλε τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την σύνδεση με το Αγρίνιο, την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά και την Αμβρακία Οδό και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ανέβει ξανά στην Ήπειρο ώστε να προχωρήσουν και αυτά τα έργα.

Σχετικά με το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων σημείωσε ότι το πρόβλημα ανεφοδιασμού επιλύθηκε επιτρέποντας πλέον στις πτήσεις τσάρτερ να έρχονται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου χωρίς πρόβλημα.

Νίκος Καραγιάννης
http://gigenisagriniotis.blogspot.gr/2017/09/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ