Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΣΕ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ «ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΑΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ»

Για πολλοστή φορά με νέα ανοιχτή επιστολή του προς το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου ο τέως δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Δημήτρης Λυμπουρίδης επαναφέρει το θέμα της νομικής εκπροσώπησης και υπεράσπισης του δήμου στη δίκη των 17 εργοληπτών και των 27 πρώην αιρετών του Δήμου Αγρινίου που κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του..... Δήμου Αγρινίου και αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017.

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Αγρινίου
κ. Γεώργιο Παπαναστασίου

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αγρινίου

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μετά μία ακριβώς εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, εκδικάζεται, στο εφετείο Δυτικής Ελλάδος, που εδρεύει στο Αγρίνιο, η υπόθεση απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δήμου Αγρινίου, 17 εργοληπτών δημοσίων έργων και 27 αιρετών, των δύο τετραετιών του Δήμου Αγρινίου, 1999 – 2002 και 2003 – 2006.
Παρά τις σχετικές, έγγραφες και προφορικές, παροτρύνσεις μου προς όλους τους αρμόδιους και ειδικότερα προς εσάς, επί ένα εξάμηνο και πλέον, δεν στέρξατε σεις, ο πρώτος πολίτης της πόλης, όχι μόνο να ορίσετε νομικό εκπρόσωπο του Δήμου για την προάσπιση των συμφερόντων του, στο προσεχές δικαστήριο, αλλά απαξιώσατε ακόμα και μιας στοιχειώδους απάντησης για τη θέση σας απέναντι στο θέμα αυτό, που απαιτεί η επίσης στοιχειώδης υποχρέωση και ευγένεια, προς εμένα που μόχθησα να αναδείξω τις επιβλαβείς για το κοινωνικό σύνολο δραστηριότητες της τότε δημοτικής αρχής, αλλά και προς το λαό του Αγρινίου, που με την ψήφο του σας πρόσφερε την τιμητική θέση του πρώτου πολίτη της πόλης του Αγρινίου.

Η μη προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου, στην προσεχή δίκη που γίνεται κατόπιν των παράνομων δράσεων των κατηγορουμένων, που απεδείχθη-σαν κατόπιν ελέγχων δύο υπουργείων, πρέπει να αντιλαμβάνεσθε ότι πέραν του ηθικού μέρους της συμπεριφοράς σας, αποδεικνύει και τις ευθύνες σας για παράβαση καθήκοντος, αφού δεν το εκτελείτε λόγω της θέσης σας, στη θέση του Δημάρχου Αγρινίου που κατέχετε του Δήμου δηλαδή ο οποίος υπέστη την όποια ζημία. Τυχόν δε τυπική παρουσία ενός οποιουδήποτε συνηγόρου την τελευταία στιγμή, χωρίς προηγουμένη συνεννόηση με τους βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης του Δήμου, αντιλαμβάνεσθε ότι θα αποτελεί παρωδία εκπροσώπησης του Δήμου και θα στερείται κάθε ουσιαστικού περιεχομένου. 
Τα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΕΒΔΟΜΑΔΑ», σύμφωνα με τα οποία, κατά παράδοξο τρόπο και σεις ακολουθείτε στα έργα της πόλης, τη μη σύννομη διαδικασία που ακολουθούσαν οι πρώην υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής και νυν κατηγορούμενοι, δηλαδή την οδό των παράνομων απευθείας α-ναθέσεων έργων, αν είναι αληθή, ποιούν εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση στη συ-γκεκριμένη συγκυρία και προκαλούν συνειρμούς για το γιατί δεν θέλετε να παραστεί συνήγορος υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου στην προσεχή δικαστική υπόθεση. 
Συγκεκριμένα η εν λόγω εφημερίδα χρησιμοποιεί στο φύλλο της 5/9/17 σε άρθρο της, για το θέμα του 4ου δημοτικού σχολείου τον τίτλο, «ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΣΕ ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ, το βιολί βιολάκι του, συνεχίζει ο δήμαρχος Αγρινίου». Στο δε φύλλο της 12/9/17 υπό τον τίτλο «ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» σας κατηγορεί και για αυθαίρετες παρεμβάσεις στην ανάπλαση του σχολείου, επί ιστορικών του στοι-χείων.
Αν οι κατηγορίες αυτές είναι αληθείς, ανοίγετε με τη συμπεριφορά σας, ένα νέο κύκλο παράνομων και κολάσιμων διαδικασιών, διότι όπως πολύ καλά θα πρέπει να γνωρίζετε, οι κατατμήσεις, όπως και οι απευθείας αναθέσεις έργων, απαγορεύονται από την κείμενη νομοθεσία, η παράβαση των οποίων οδήγησε στο κατηγορητήριο της προσεχούς δίκης, τους προκατόχους σας. 
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η πολύτιμη παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, την οποία σεις στερείτε στην προσεχή εκδίκαση της υπόθεσης, δεν θα ωφελήσει καθοριστικά τους κατηγορουμένους, με δεδομένο το γεγονός πως οι δύο πολυσέλιδες εκθέσεις των υπουργείων, Εσωτερικών και Οι-κονομικών είναι αρκούντως τεκμηριωμένες, ώστε να καθιστούν αδύνατη τη μη λήψη απόφασης, που να ικανοποιεί το δημόσιο αίσθημα, με βάση τα αδιάσει-στα στοιχεία που παρατίθενται σε αυτές.
Επειδή δε λεγόταν και λέγεται ακόμη, από διάφορα παπαγαλάκια, πως η δίκη αυτή ποινικοποιεί το δημόσιο βίο, σας πληροφορώ και πάλι ότι επί 6 μήνες προσπαθούσα να επιλύσω το πρόβλημα της παράνομης δραστηριότητας των προκατόχων σας πολιτικά, μέσα από συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να εισπράξω εμπαιγμό και γελοιοποίηση της διαδικασίας. Επομένως στοιχειώδης σεβασμός, μου επέβαλε τελικά το καθήκον να απευθυνθώ στον εισαγγελέα με μήνυση κατά παντός υπευθύνου. 
Αυτή η διαδικασία και εξέλιξη της υπόθεσης, δεν λέγεται ποινικοποίηση του δημόσιου βίου, αλλά απονομή δικαιοσύνης και δικαίωση του κοινωνικού συνόλου, το οποίο υποφέρει από τέτοια φαινόμενα, που έχουν λάβει την έκτα-ση επιδημίας στην ελληνική κοινωνία και έχουν οδηγήσει στα μνημόνια και εκατομμύρια Ελλήνων στη φτώχια και την ανέχεια, ενώ κάποιοι είχαν πλουτή-σει παράνομα.
Μετά τιμής
Δημήτριος Λυμπουρίδης
τέως δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ