Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΝ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΘΩΟΣ
Με τη δημοτική αρχή ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ
Πανηγυρικά αθώο με έκριναν σήμερα, για πολλοστή φορά, οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου.
Αυτή τη φορά ήμουν κατηγορούμενος από την οικογένεια Μπέκου, για το γκρέμισμα των αυθαιρέτων κατασκευών των αθιγγάνων, πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού και εντός δημοτικού οικοπέδου, κατά τη διάρκεια των μεγάλων επεισοδίων του 2012.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν, ο  Δημήτρης Τζιώλης, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου το 2012 και ο Δημήτρης Φούντας, Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού την ίδια χρονιά.
 Ο πρώτος περιέγραψε τη νόμιμη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αποβολή των αυθαιρέτων κατασκευών από το δημοτικό κτήμα και η οποία είχε.....
φθάσει στο τελευταίο της στάδιο, όταν ξέσπασαν τα βιαία γεγονότα, στις αρχές Αυγούστου του 2012.

Ο δεύτερος αναφέρθηκε στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αιτωλικού για την απελευθέρωση του χώρου και την ανάπλαση του για κοινωφελή σκοπό (κατασκευή παιδικής χαράς κ.α.). Απόφαση που στη συνέχεια (25/3/2012), είχε ληφθεί ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου
Στην κατάθεση μου, εκτός των προαναφερομένων, στάθηκα ιδιαίτερα:
Α) Στην έκκληση του Συνηγόρου του Πολίτη (5 Απριλίου 2012), ο οποίος μας καλούσε να προβούμε στο συγκεκριμένο χώρο «όπου αναπτύσσονται παραβατικές συμπεριφορές», και απαιτούσε «ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την αποφυγή φαινομένων κοινωνικής έντασης».
Β) Στη δικαιολογημένη πίεση που ασκούσαν οι κάτοικοι του Αιτωλικού (κείμενο 900 υπογραφών), πριν ακόμη ξεσπάσουν τα επεισόδια, για να εφαρμοστεί επιτέλους η νομιμότητα και να παύσει να υπάρχει αυτή η εστία παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο χώρο του γηπέδου του Αιτωλικού.
Γ) Στην αναγκαιότητα να προβεί ο δήμος τη δεδομένη χρονική στιγμή στην κατεδάφιση, ως ενέργεια η οποία θα έφερνε την κοινωνική ειρήνη, όπως και έγινε.  
Τελικά οι όποιες αιτιάσεις των μηνυτών μου, οι οποίοι αρχικά επεδίωξαν την εκ νέου αναβολή της δίκης, έπεσαν στο κενό και το δικαστήριο ΠΑΜΨΗΦΕΙ με έκρινε ΑΘΩΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ.

Μελανό σημείο στην όλη ιστορία, η στάση της δημοτικής αρχής Καραπάνου, στάση η οποία θα μείνει όνειδος στην ιστορία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Μετά από συνεχείς αναβολές, ο κ. Καραπάνος και η Δημοτική αρχή στο σύνολο της, με χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Καρβέλης Σπύρος, Μπαλαμπάνης Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Σκαρμούτσος Τάσος,  Σταθόπουλος Λάμπρος, Καραπαπάς Γιώργος), ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ.
Κρύφτηκαν πίσω από μια αστεία, «κατά παραγγελία» γνωμάτευση του δικηγόρου του δήμου, η οποία μέχρι τώρα δεν μου έχει κοινοποιηθεί και ούτε ανέβηκε στο «Διαύγεια».
Εννοείται πως δεν καλέστηκα ποτέ στην Οικονομική Επιτροπή να εκθέσω τις απόψεις μου.
Ουσιαστικά η δημοτική αρχή Καραπάνου με έκρινε ένοχο και όχι άξιο υπεράσπισης, παίρνοντας εμμέσως αλλά πλην σαφώς θέση ΥΠΕΡ των μηνυτών μου, ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, δεν έπρεπε να τύχω της νομικής υπεράσπισης του δήμου γιατί είχα ΑΔΙΚΟ και επομένως οι μηνυτές μου, οι της οικογένειας Μπέκου, είχαν ΔΙΚΙΟ.
Αφιερωμένη σε όλους, η ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Και επειδή οι πάντες γνωρίζουμε τη δράση αυτής της μερίδας αθιγγάνων, πλέον αποκαλύπτεται ποιοι είναι εκείνοι που λένε μεγάλα λόγια και μόνο, αλλά στην πράξη με τις αποφάσεις τους ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ τις παραβατικές – εγκληματικές συμπεριφορές στο Αιτωλικό και σε όλο το δήμο.
Όσο με αφορά, οι πάντες γνωρίζουν πως μόνο από ρατσιστικές απόψεις δεν διακατέχομαι. Όμως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η εφαρμογή των νόμων κατά το δοκούν, όπως επίσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο όνομα της εκλογικής πελατείας να κάνουμε τα στραβά μάτια.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους, γνωστούς και αγνώστους - και ήσασταν πολλοί – οι οποίοι με κάθε τρόπο μου συμπαρασταθήκατε.

Κατσούλης Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος – Πρώην Δήμαρχος

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ