Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΑΝΕΛ ψήφισαν χέρι - χέρι την αντιδραστική τροπολογία για τους Δημ. υπαλλήλους

Αποδεικνύεται ξανά ότι από κοινού δυναμώνουν την αντεργατική επίθεση, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Χέρι - χέρι, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ, ψήφισαν χτες την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αντιδραστική «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το...
αντιλαϊκό περιεχόμενο του νόμου Βερναδάκη (ν. 4369/2016).
Η τροπολογία είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Με βάση την τροπολογία, καλούνται προϊστάμενοι και διευθυντές να αξιολογήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους με κριτήριο τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών κ.ά.), τη συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων "εντός κι εκτός υπηρεσίας", την πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους, τη σύνδεση της "αξιολόγησης" με την περικοπή του μισθού και τις απολύσεις (βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παρά την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, από κοινού δυναμώνουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, οικοδομούν ένα δημόσιο τομέα, ένα κράτος, πιο εχθρικό, πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και το λαϊκό κίνημα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ και τους δορυφόρους τους. Σε κοινό αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων».
Το ΚΚΕ κατήγγειλε και καταψήφισε την τροπολογία στη Βουλή.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Δελής, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η "αξιολόγηση" του ΣΥΡΙΖΑ συναντά την "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη, της ΝΔ. Είναι μπροστά μας άλλη μια απόδειξη της στρατηγικής τους συμπόρευσης. Το λόγο έχει τώρα το κίνημα, χωρίς αυταπάτες και ψευδαισθήσεις». Οπως επισήμανε, έπεσαν πλέον οι μάσκες και επέρχεται τιμωρία «σε όσους δημοσίους υπαλλήλους επιμένουν να αγωνίζονται και να αντιστέκονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ενός κράτους καπιταλιστικού και γι' αυτό ταξικού μέχρι το μεδούλι του, που επιτίθεται με μανία στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις του».
Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία, στο πλαίσιο της αμηχανίας που φέρνει η στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων, η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε την τροπολογία, εκφράζοντας «αμφιβολίες» για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «μια πολιτική δύναμη» που «είχε κάνει σημαία της την ανυπακοή στους νόμους», θέλει τώρα να τους εφαρμόσει. «Κατά» ψήφισε και η Ενωση Κεντρώων, εκφράζοντας παρόμοιο σκεπτικό με αυτό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το Ποτάμι δήλωσε «παρών» και η ναζιστική Χρυσή Αυγή καταψήφισε χωρίς να αιτιολογήσει την ψήφο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ