Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Παρεμβάσεις στο τμήμα της Εθνικής οδού από τον κόμβο Παναιτωλίου έως το Αγρίνιο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Παμψηφεί έκανε αποδεκτή το Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση   Παπαναστασίου για παρεμβάσεις στο τμήμα της Εθνικής οδού από τον κόμβο Παναιτωλίου έως το Αγρίνιο.
Τις άμεσες παρεμβάσεις αλλά και τις ευρύτερες πρωτοβουλίες που περιλαμβάνει...
το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για το μείζον θέμα της υφιστάμενης επικινδυνότητας στο τμήμα της Εθνικής οδού, από τον κόμβο του Παναιτωλίου έως την είσοδο του Αγρινίου, παρουσίασε ο Δήμαρχος της πόλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 30/11/2015, οπότε και υιοθετήθηκαν παμψηφεί σχετικές πρωτοβουλίες του κ. Γ. Παπαναστασίου.
Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «διαπιστώνεται και καταγγέλλεται:
·   η εξαιρετικά μεγάλη επικινδυνότητα την οποία παρουσιάζει το νεοκατασκευασθέν τμήμα της Εθνικής Οδού από τον κόμβο Παναιτωλίου έως το Αγρίνιο, όπως αυτή προδήλως προκύπτει από το πλήθος ατυχημάτων και δυστυχημάτων τα οποία έχουν συμβεί.
·         Η μη λειτουργικότητα την οποία παρουσιάζει το εν λόγω τμήμα της Εθνικής Οδού καθώς δυσχεραίνει σφόδρα αν όχι σχεδόν αποκλείει την πρόσβαση στις παρακείμενες εγκατεστημένες εμπορικές δραστηριότητες.

Για τους λόγους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ζητά και απαιτεί:

·         Το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε άμεσο χρόνο σε νέα μελέτη και εκτέλεση έργου, το οποίο σκοπό θα έχει την θεραπεία των προβλημάτων τόσο της επικινδυνότητας του εν λόγω τμήματος όσο και της λειτουργικότητας αυτού.
·         Η λύση είναι απαραίτητο να δοθεί μέσω της απομάκρυνσης των στηθαίων ασφαλείας τύπου «New Jersey» τα οποία σήμερα βρίσκονται εκατέρωθεν της οδού, της κατασκευής νέου ή νέων κόμβων αντιστροφής πορείας (κυκλικοί κόμβοι) και πεζογεφυρών.

·         Άμεσα θα πρέπει να ενταθεί η τροχαία αστυνόμευση στο τμήμα αυτό της Εθνικής Οδού και να υπάρξει βελτίωση και εν τέλει επίτευξη επαρκούς σήμανσης και σηματοδότησης στην περιοχή.». 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε ακόμα για μια φορά «έκτρωμα» το συγκεκριμένο έργο και ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, άμεσα, στο τμήμα μπροστά από το Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας τοποθετούνται ειδικά, σταθερά, διαχωριστικά στηθαία ασφαλείας, αυξημένου βάρους και ευστάθειας. Υπενθύμισε δε ότι την Παρασκευή 4/12/2015, σε συνέχεια σχετικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, θα παρουσιάσει τις πολλαπλές και ακατανόητες, όπως τις χαρακτήρισε, ατέλειες του έργου στο κλιμάκιο του αρμόδιου Υπουργείου το οποίο, κατόπιν εισήγησής του, επισκέπτεται τη περιοχή προκειμένου να αποκτήσει πιο ολοκληρωμένη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης και ως εκ τούτου να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ακολουθεί απόσπασμα της τοποθέτησης του Δημάρχου Αγρινίου

-------------------------------------Video---------------------------------------------
    


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ